Sonkajärven ammuskelija pakeni poliisia juosten

Julkaistu: , Päivitetty:

Sonkajärven ammuskelusta epäilty mies on havaittu liikkuneen Kontiomäen taajamassa Paltamossa, mutta nyt etsinnän painopiste on siirtynyt muutaman kilometrin päähän valtatie 22:n suuntaan.

Tällä hetkellä etsintäaulue rajoittuu Oulujärveen.

Poliisilla on ollut henkilöön näköyhteys päivän aikana, mutta liukkaasti liikkunut pakenija karisti raskaassa varustuksessa olleen poliisimiehen kannoiltaan.

Kontiomäen taajama-alueen asukkaita pyydettiin aiemmin pysymään sisätiloissa.

- Hänestä on saatu havaintoja valtatie 22:n suunnalta. Hän on liikkeelllä jalan ja on mahdollisesti aseistettu, rikosylikomisario Jarkko Maksniemi Kainuun poliisista kertoi aikaisemmin tiistaina.

- Mies on mahdollisesti päässyt livahtamaan eristyksestä. Aluetta ei ehditty eristää tarpeeksi nopeasti, Maksniemi toteaa.

- Mutta jahti jatkuu.

Kymmenen partiota,
koiria ja helikopteri

Etsintään osallistuu noin kymmenen poliisipartiota Kajaanista ja Oulusta. Etsinnässä käytetään apuna poliisikoiraa ja helikopteria. Tapahtumapaikalle on myös pyydetty Puolustusvoimilta Pasi-panssariajoneuvo.

Aiemmin aamupäivällä poliisi kehotti Kontiomäen taajamassa asuvia henkilöitä pysymään sisätiloissa. Myös Kontiomäen kyläkoululle oli välitetty kehotus pysytellä sisällä.

- Noin kello 11 saimme poliisilta pyynnön pitää oppilaat sisätiloissa välituntienkin ajan ja ulko-ovet lukittuina. Näin olemme tehneet, kertoo Kontiomäen koulun rehtori Arto Heikkinen.

Heikkisen mukaan oppilaat suhtautuivat tilanteeseen rauhallisesti ja tunnit pidettiin normaalisti.

Koululla on noin kolmekymmentä 1.-6. luokan oppilasta.

Miestä etsitään Sonkajärven Kainuunmäentien ammuskelun vuoksi. Lauantaisessa ammuskelussa ei haavoittunut kukaan.

Miehen epäillään murtautuneen Sonkajärvellä muun muassa vapaa-ajan asuntoihin ja varastaneen henkilöauton.

Mieheen liittyvät havainnot voi ilmoittaa virka-aikana Kainuun poliisille numeroon 07187 65691.

Henkilön tuntomerkkejä: Mies, musta takki, farkut, musta pipo, jossa vasemmalla pieni valkoinen kuvio, mustat hanskat, mustat kengät, hoikka, kapeakasvoinen, kovera nenä ja selässä iso musta-vaalea reppu.