Salmonella sulki suosikkiravintolan

Helsinkiläinen suosittu ravintola-pizzeria Nerone määrättiin suljettavaksi salmonellatartuntojen ja huonon hygienian takia.

5.7.2005 0:00

Kesäkuun alussa kaksi ihmistä hakeutui sairaalaan syötyään Neronessa, ja heillä todettiin salmonellatartunta. Italialaisomistuksessa olevaan ravintolaan tehtiin tarkastus, jossa löytyi salmonella- ja proteusbakteereita.

- Tämä tapaus on erittäin harvinainen, taitaa olla ensimmäinen Helsingissä. Yleensä ravintoloiden oma valvonta on riittänyt, mutta tilanne on paha, jos joudutaan määräämään ravintola suljettavaksi, kertoo Helsingin ympäristöterveyspäällikön sijainen, kaupungin eläinlääkäri Riikka Åberg.

Ympäristökeskus oli tehnyt Helsingin Punavuoressa sijaitsevasta ravintolasta jo aikaisemmin useita kymmeniä merkintöjä, joista seitsemän tapausta koski ruokamyrkytyksiä. Muut merkinnät koskivat mm. huonolaatuisia elintarvikkeita, ravintolan likaisuutta ja kylmäkalusteiden lämpötilaongelmia.

Kesäkuun puolessavälissä terveystarkastajat tekivät uuden tarkastuksen ravintolaan, jolloin löydettiin niin vakavia puutteita hygieniassa, että ravintola suljettiin välittömästi.

- Ravintolan hygienia ei ollut parantunut, vaikka olimme huomauttaneet monta kertaa. Jos ihmisten terveys on uhattuna, joudumme sulkemaan ravintolan, Åberg perustelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?