Kotimaa

Poliisi: Kokaiini on arkipäivää

Julkaistu:

Kokaiini ei ole enää vain kauniiden ja rikkaiden ihmisten kallis eliittihuume, vaan siitä on tullut osa huumepoliisin arkipäivää.

Entinen luksushuume on arkipäiväistynyt, koska saatavuus on parantunut ja sitä mukaa hinta laskenut.

IS kertoi eilen helsinkiläishotellin luksussviitissä järjestetyistä julkkisbileistä, joiden jäljiltä huoneen sängyn alta löytyi kokaiinia hopeatarjottimella.

Helsingin poliisin huumerikosyksikön päällikkö Jari Aarnio sanoo, että kokaiinia käytetään tyypillisesti juuri ravintolaillan jatkojen vauhdittajana.

Poikkeukselliseksi hotellibileet tekee vain se, että mukana oli tavallista kuuluisampaa väkeä. Tänä päivänä ei kuitenkaan tarvitse enää olla rikas käyttääkseen kokaiinia.

- Ennenhän kokaiini oli jumalattoman kallista. Nykyään gramman keskivertohinta - kun ei puhuta katu- eikä tukkukaupasta, vaan siltä väliltä - on noin sata euroa. Kun grammasta saa ehkä 5-10 käyttöannosta, niin ei yhdelle käyttökerralle paljoa hintaa tule, kertoo Aarnio.

Vielä kymmenkunta vuotta sitten kokaiini oli erittäin harvinaista Suomessa.

Vuosi vuodelta saatavuus on parantunut, eikä aine tätä nykyä ole harvinaisuus Helsingin yöelämässä. Ravintoloissa käyttö ei aina ole edes kovin peiteltyä.