Tanja Saarela pahoitteli miehensä puheita: Mopo karkasi käsistä!

Julkaistu: , Päivitetty:

Kulttuuriministeri Tanja Saarela (kesk) pahoittelee aviomiehensä, elokuvaohjaaja Olli Saarelan kommentteja valtionvarainministeri Eero Heinäluomasta (sd) Image-lehden haastattelussa.

Olli Saarela kertoi Imagessa, että hän olisi halunnut lyödä Heinäluomaa elokuun budjettineuvottelujen aikaan.

- Mieheni on hyvin värikäs kielenkäytöltään, verbaalisesti temperamenttinen mies, ja hän puhuu hyvin suoraan. Häntä ei tarvitse rivien välistä lukea. Mutta kyllä tässä tapauksessa on mopo karannut käsistä. Tällaiset huonot kommentit tai vitsit eivät selittelyillä parane, Saarela sanoi STT:lle.

Saarela ei tiennyt miehensä sanomisista Imagelle, ennen kuin tiistai-iltana sai lehden luettavakseen.

- Tietysti en tällaisia kommentteja mielelläni näkisi. Nämä eivät ole sopivaa kielenkäyttöä, Saarela sanoo.

Saarela rinnastaa miehensä käytöksen Pasi Nielikäisen ja Ryan VandenBusschen kovaotteiseen nyrkkitappeluun tiistai-illan Jokerit-HIFK -jääkiekko-ottelussa.

- Ilmeisesti tällainen urosuhittelu kuuluu joidenkin miesten luonteeseen, Saarela huokaa.

Kulttuuriministerin mukaan Olli Saarelan "urosuhittelu" hoituu parhaiten sillä, että "pidetään ilta sanan ääressä" eli että asiasta keskustellaan kotona.

Heinäluoma ei aio
käyttää turvamiehiä

Valtiovarainministeri Eero Heinäluoma löi asian leikiksi saapuessaan eduskuntaan iltapäivällä.

- Voi olla parempi, ettei näin onneton mies noin fiksuja puheita enempää kommentoi, Heinäluoma heitti takaisin elokuvaohjaaja Olli Saarelan suuntaan.

Heinäluoma naureskeli, että on kyllä ajatellut kulkea ilman turvamiehiä myös tämän jälkeen.

- Uskon, että Helsingin illassa ja valtioneuvoston käytävillä voi kulkea ihan vapaasti.

Heinäluoma oli haluton kommentoimaan asiaa enemmälti.

- Sen jälkeen, kun ministeri Saarela on lausunut asiasta oman käsityksensä, ei minulla ole siihen tarvetta enempää lisätä.

Vanhanen: En
pitänyt siitä

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) korosti, että kohulausuntoja antanut Olli Saarela ei ole poliitikko eikä politiikassa mukana, vaan ministerin läheinen ihminen.

Vanhasen mielestä asia pitää suhteuttaa tähän.

- Hän käytti ilmeisesti elokuvamaailmassa käytettävää kieltä. En pitänyt siitä. Tämä oli uudentyyppistä. En tiedä, toimitaanko kulttuurimaailmassa tällä tavalla, ei välttämättä yleisesti.

Kun Vanhaselta kysyttiin, pitäisikö ministeri Saarelan tai tämän puolison pyytää anteeksi, vastausta edelsi pieni miettimistauko.

- He tekevät, kuinka itse parhaaksi katsovat, Vanhanen sanoi lopulta.

Olli Saarela:
"Heinäluoma on akkamainen"

Olli Saarela kertoo raivostuneensa siitä, kuinka sosiaalidemokraatit solvasivat Heinäluoman johdolla kulttuuriministeriä epäpäteväksi neuvottelijaksi opiskelijoiden opintotukiasioissa.

- Että iso mies kehtaa. Se on onneton, iso, kaljupäinen ja akkamainen jätkä. Olisin täräyttänyt sitä nokkaan, niin törkeällä tavalla se veti pisteet himaan, Saarela sanoo Heinäluomasta Imagen laajassa henkilöjutussa.

Elokuvaohjaaja Saarela tietää, mistä puhuu, sillä hän on entinen juniorinyrkkeilijä.

Saarela moittii demaripoliitikkoja patriarkaalisesta eli isänvaltaisesta asennoitumisesta kulttuuriministeriin.

- Näin kotonani ihmisen, joka oli surullinen ja kysyi, että mitä hän on tehnyt väärin. Sanoin, ettet mitään, Saarela kertoo.

Saarela moittii haastattelussa myös kokoomuksen puheenjohtajaa Jyrki Kataista ja hänen metsästysharrastustaan. Kulttuuriministeri Saarela on tullut tunnetuksi eläintensuojelijana.

Olli Saarela tutustui nykyiseen puolisoonsa ohjatessaan videoelokuvaa pääministeri Matti Vanhasen presidentinvaalikampanjaa varten viime vuoden syksyllä. Naimisiin pariskunta meni toukokuussa.

Elokuussa Saarelat herättivät huomiota karauttamalla moottoripyörällä keskustan kesäkokoukseen Raumalla.

(IS-STT)

Tanja Saarela kommentoi miehensä sanomisia (Nelonen)