Poliisi: Kuudes kuollut oli ampuja itse

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisi on vahvistanut, että joukkosurman kuudes uhri on epäilty ampuja itse. Mies löytyi kuolleena omasta asunnostaan Espoon Suvelasta.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jukka Kaski kertoi klo 14.30 alkaneessa tiedotustilaisuudessa, että Espoon Sellon surmiin liittyen on löytynyt jo kuudes uhri. Puoli tuntia myöhemmin vahvistettiin, että mies on poliisin etsimä Ibrahim Shkupolli, 43.

Sellon ampujaksi epäilty Ibrahim Shkupolli on syntynyt 1966 maahanmuuttaja ja asunut Suomessa jo pidemmän aikaa. Poliisi ei suostunut tiedotustilaisuudessa kertomaan hänen kansalaisuuttaan. IS:n tietojen mukaan hän on Kosovon albaani.

Shkupolli on tuomittu aiemmin ainakin pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta. Pahoinpitelystä hänet tuomittiin toissa vuonna Helsingin käräjäoikeudessa.

Lisäksi hänet on määrätty lähestymiskieltoon. Hänellä on myös tuomio ampuma-aserikkomuksesta.

Shkupolli ampui neljä kauppakeskus Sellossa sijaitsevan Prisma-tavaratalon työntekijää torstaiaamuna kymmenen jälkeen. Sen jälkeen hän poistui paikalta.

Viides uhri, Shkupollin entinen naisystävä, löytyi ennen puoltapäivää surmattuna espoolaisesta yksityisasunnosta Leppävaarasta. Toistaiseksi ei ole tietoa, onko hänen surmattu ennen vai jälkeen Sellon ammuskelun.

Kesken poliisin tiedotustilaisuuden kello 14.40 tuli tieto, että Shkupollin asunnosta Espoon Suvelasta oli löytynyt kuudes vainaja. Puoli tuntia myöhemmin poliisi vahvisti, että kyseessä oli Shkupolli itse. Hän oli ampunut itsensä.

Järkyttävät tapahtumat alkoivat Kauppakeskus Sellossa aamukymmeneltä, jolloin kaupat olivat täynnä uuteenvuoteen valmistautuvia asiakkaita. Sellon ns. vanhalla puolella sijaitsevaan Prisma-tavarataloon asteli tummiin vaatteisiin pukeutunut mies, joka alakerran elintarvikeosastolla ampui useita laukauksia.

Sen jälkeen hän siirtyi tavaratalon toiseen kerrokseen, josta kuultiin lisää laukauksia.

Poliisi vahvisti tiedotustilaisuudessa, että tavaratalossa sai surmansa neljä Prisman työntekijää, kolme miestä ja yksi nainen. Uhrit ovat iältään 27-45-vuotiaita.

Surmaaja poistui ampumisen jälkeen kaupasta rauhallisesti kävellen. Poliisin mukaan hän poistui Sellosta kirjaston kautta Ratsukadun suuntaan.

Joukkosurman viides uhri oli Shkupollin entinen naisystävä, joka oli syntynyt 1967. Hänet löydettiin surmattuna kotoaan Espoon Leppävaarasta. Myös hänen työpaikkansa oli olut Sellon Prismassa.

Poliisin mukaan entinen naisystävä on ollut Shkupollin varsinainen kohde. Prismassa ammutut henkilöt eivät poliisin mukaan näyttäisi liittyvän ampujaan millään lailla.

Kauppakeskus Sello tyhjennettiin asiakkaista heti ampumisen jälkeen. Myös Leppävaaran rautatieasema ja bussiterminaali suljettiin ampujan etsintöjen takia.

Ampujan etsintöihin ja tapahtumien selvittelyyn osallistui päivän aikana useita kymmeniä raskaasti aseistautuneita poliiseja.