Lenita haluaa kotipiiat takaisin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lenita haluaa kotipiiat takaisin

Diplomiekonomi Lenita Airisto parantaisi työelämän ja kotitöiden puristuksessa raatavien suomalaisnaisten asemaa helpottamalla kotiapulaisen palkkaamista. Tämä tapahtuisi hänen mukaansa parhaiten siten, että kotiapulaisen palkka tehtäisiin kokonaan verovähennyskelpoiseksi.

16.11.2005 0:00

- Entisaikojen kotiapulaiset on otettava taas käyttöön, Airisto sanoo Valittujen Palojen julkaiseman Meidän Suomi -lehden joulunumeron haastattelussa.

- Eihän sellaisesta tule mitään, että nainen joutuu pitkän työpäivän jälkeen pyykkäämään ja laittamaan ruokaa. Kotiapulainen voi tehdä tämän kaiken, ja nainen voi tulla rauhassa töistä kotiin lämpimän aterian ääreen ja keskittyä lapsiinsa, eikä siivoamiseen, Airisto toteaa lehdessä.

Airiston mielestä kotiapulaisten yleistyminen olisi myös mainio lääke lasten huonoihin käytöstapoihin.

Äideille jäisi arkiaskareiden hoitamiselta nykyistä enemmän aikaa ja voimavaroja osallistua lasten kasvattamiseen miesten rinnalla.

- Jos kotiapulaisia käytettäisiin yleisemmin, jäisi äideille aikaa lastensa kasvattamiseen. Suomalaiset lapset ovat usein hyvin koulutettuja, mutta huonosti kasvatettuja, Airisto sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?