Suosikkisarjan mainoksista poliisitutkinta

Julkaistu:

Nelosen Kumman kaa -suosikkisarjan näyttelijä-käsikirjoittajat Minna Koskela ja Heli Sutela ovat tehneet poliisille tutkintapyynnön tekijänoikeuksiensa loukkaamisesta sarjan ennakkomainonnassa.

Kiista koskee ohjelmaa sponsoroineen alusvaatevalmistaja Gossardin näkymistä Nelosella.

Koskelan ja Sutelan asiamiehenä toimivan Näyttelijäliiton lakimiehen Elina Mäntylän mukaan kaksikko ei tiennyt Gossard-tunnuksista ennakkomainoksissa, eivätkä he saaneet niistä korvauksia.

Nelosen mainoskatkoilla näytettiin tulevien Kumman kaa -jaksojen viiden sekunnin pätkiä Gossardin logolla ja "Yhteistyössä"-tekstillä varustettuna. Nelosella on ollut vastaavia ennakkomainoksia kymmenistä eri ohjelmista.

Tekijöistä Heli Sutela ei halua kommentoida keskeneräistä asiaa. Lakimies Elina Mäntylän mukaan he toivovat oikeusloukkauksen toisen osapuolen selviävän esitutkinnassa, kun tv-ohjelman sopimukset käydään läpi.

Nelonen katsoo toimineensa oikeuksia loukkaamatta.

- Tämä on ollut normaalien myyntiehtojemme ja sponsorituotteidemme mukainen juttu. Hyvä on kuitenkin että tämäkin tulee selvitetyksi, että kaikki tietävät pelisäännöt, Nelosen toimitusjohtaja Juha-Pekka Louhelainen sanoo.