Purkkimiinoja viritellään taas Kajaanissa

Julkaistu:

Uimareita Kajaanin Kesäniemen uimarannalla viime kesänä piinanneita, peltipurkeista tehtyjä ansoja on jälleen löydetty. Uimarantaa tarkastaneet sukeltajat löysivät ensimmäisen purkkimiinan viime viikolla.

Kajaanin kaupungin uimarannoista vastaava Jouko Hukkanen pelkää, että viime kesänä alkanut vitsaus jatkuu.

- Kyseinen purkki ei ollut sammaloitunut eikä ruostunut. Sukeltajat arvioivat, että kyseessä on tämän kevään tekele.

Viime kesänä useampi uimari loukkasi jalkansa purkkimiinaan eli peltipurkkiin, jonka reunat oli leikattu tarkoituksella teräviksi. Tänä kesänä loukkaantuneita ei toistaiseksi ole tiedossa, eikä ansoja ole havaittu muilla uimarannoilla.

Hukkasen mukaan Kesäniemessä uiminen on edelleen turvallista. Hän ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta sulkea ranta, jos ansoja alkaa löytyä lisää.

- Rantavalvojat ovat saaneet miinaharavan, jolla rantaa käydään läpi päivittäin. Yöaikaan rantaa valvotaan kameran avulla, hän kertoo.

Hukkanen vakuuttaa, että kaupunki tekee kaikkensa uimarien turvallisuuden takaamiseksi.

- Kyllä tämä loppuu nyt tähän. Poliisin kanssa neuvottelimme eilen, että rannan valvontaa tehostetaan entisestään.

Rikosylikomisario Jarkko Maksniemi Kainuun poliisilaitokselta kertoo, että ympärivuorokautista valvontaa Kesäniemeen ei toistaiseksi olla järjestämässä. Hänen mukaansa poliisi on kiinnostunut tekijästä ja kehottaa ihmisiä pitämään silmänsä auki.

- Roskien jättäminen luontoon voi jo täyttää rikoksen tunnusmerkit. Poliisi tutkii, onko tekijää syytä epäillä muusta rikoksesta.

Hukkasen mielestä on vaikea arvioida, kuka on vastuussa ansojen asettamisesta.

- Edes tekijän ikää on vaikea arvata, ansan voi kuka tahansa leikata peltipurkista.

- Kai tässä jonkinlaisesta vihasta tai protestista on kyse. Joku on tullut jossain vaiheessa huonosti kohdelluksi, hän arvelee.