Liikanen ja Katainen pääsivät Suomeen: Lähdetään joskus uudestaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Halki Euroopan autolla, junalla ja laivalla kolme vuorokautta matkanneet Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen saapuivat hyväntuulisina kello seitsemältä tänään Silja Galaxylla Turkuun.

Matkalaiset olivat nukkuneet hyvin.

- Täytyy sanoa, että nuo meidän ruotsinlaivat ovat vähän mukavampia matkustaa, vaikka hyviä nuo rahtilaivatkin ovat, pääjohtaja Liikanen kommentoi.

Liikasella ja Kataisella on kokemusta molempien laivatyyppien hyteistä, sillä sunnuntain ja maanantain vastaisen yön he testasivat rahtilaivan hyttiä Saksan Travemündin ja Ruotsin Malmön välillä.

Molemmat herrat kommentoivat kolmen vuorokauden seikkailuaan hymyssä suin. Pahaa makua matka ei jättänyt. Kun kumpikin oli menossa omaan autoonsa, Liikanen heitti Kataiselle vielä hyvvästiksi: "lähdetään joskus uudestaan".

Molemmat pitivät itseään etuoikeutettuina. Kataisen mukaan heillä on ollut onnea, että he ovat päässeet liikkumaan koko ajan eteenpäin.

Suurempia kommelluksia ei kummankaan mukaan matkalla sattunut. Ehkä tähän oli osasyynä, että kumpikaan ei tarttunut matkan aikana ohjauspyörään.

- Peräkkäin istuttiin. Emme ajaneet kumpikaan, ehkä se oli hyvä. Mutta navigaattoreina toimimme. Se on myös hyvin tärkeä tehtävä. Sen huomasi, kun Lyonissa Ranskassa ajoimme vähän harhaan. Ajoimme keskustan läpi, kun meidän olisi pitänyt mennä kehätielle. Siinä tuhlautui ehkä tunti lisää aikaa, Liikanen kommentoi.

Automatkalla ei kaksikko tehnyt mitään erikoista.

- Kyllä siinä ehti tärkeimmät asia puhua. Vähän ulkomaan asioitakin piti puhua. Ja kun asiat loppuivat, kehuttiin kaveria, valtionvarainministeri valotti automatkan tapahtumia.

Katainen oli yllättynyt siitä, miten hyvin yhteisöllisyys toimi.

- Oli mukava huomata, kun tällaista sattuu, miten yhteisöllisyys astuu kuvaan. Mekin saimme paljon tekstiviestejä, joissa tarjottiin kuljetusapua ja kimppakyytiä, Katainen paljasti.

Liikasen mukaan kimppakyytiä kaksikolle tarjottiin jo Barcelonassa.

Liikasen ja Kataisen mukaan matka opetti konkreettisesti, miten iso maanosa Eurooppa todella on.

- Kyllä sen huomasi, että Suomi on aika kaukana Euroopan ydinkeskustasta, Katainen sanoi.