Kotimaa

Poliisi kertoo edistyneensä Ulvilan verityön tutkinnassa

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisi kertoo edistyneensä Ulvilassa perjantaina aamuyöllä sattuneen verityön tutkinnassa. Rikoksen tekijää ei kuitenkaan ole tavoitettu.

Ketään ei ole myöskään vielä otettu kiinni surman vuoksi, kertoi rikoskomisario Juha Joutsenlahti Porin poliisilaitokselta sunnuntai-iltana.

Poliisilla on edelleen avoinna useita tutkintalinjoja. Tutkinnan kohteena on "epäiltyjen joukko", josta poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro enempää.

Motiivina kosto?

Joutsenlahden mukaan vaikuttaa kuitenkin yhä selvemmältä, että surma oli harkittu teko. Tekotapa ja tekijän käyttäytyminen viittaavat tähän. Asuntoon ei menty sattumalta, vaan kohde oli tarkasti tiedossa.

Yhtenä veriteon mahdollisena motiivina on pidetty kostoa. Uhri työskenteli henkilöstötehtävissä metallialalla toimivassa Luvata Pori Oy:ssä, joka on viime aikoina vähentänyt työntekijöitään. Poliisi toivookin yleisöltä vihjeitä uhriin mahdollisesti kohdistuneesta uhkailusta tai vihasta.

Myös muita surmaan mahdollisesti liittyviä tietoja toivotaan edelleen yleisöltä. Poliisille on jo kerrottu runsaasti tietoja muun muassa Ulvilan seudulla liikkuneista ajoneuvoista.

- Kaikki havainnot ja vihjeet ovat tarpeen, korosti Joutsenlahti.

Surma tapahtui perjantaina puoli kolmeen aikaan aamuyöllä. Naamioitunut mies tunkeutui Ulvilan Vanha-Ulvilan kaupunginosassa sijaitsevaan omakotitaloon, jossa asui kuusihenkinen perhe. Tunkeutuja surmasi perheen isän ja haavoitti äitiä. (STT)