Kotimaa

Vesa Keskistä epäillään ihmiskaupasta - vankila uhkaa

Julkaistu:

Brasilian liittovaltion poliisi epäilee kyläkauppias Vesa Keskistä ihmiskaupasta. Poliisi tutki viikonloppuna Keskisen tyttöystävän kodin Fortalezassa. Keskinen pelkää nyt joutuvansa vankilaan, jos asiaa ei kunnolla selvitetä.

Poliisi teki kotietsinnän myös isoäidin luo ja kuvasi siellä muun muassa kaikki Suomessa otetut valokuvat.

Tyttöystävä Natalia on tällä hetkellä Keskisen vieraana Suomessa. Hän ja Keskinen kuulivat poliisitutkinnasta järkyttyneeltä isoäidiltä tuoreeltaan.

- Isoäitini Raimund soitti minulle itkunsekaisen puhelun Fortalezasta. Poliisit olivat rynnänneet varoittamatta hänen kotiinsa. Kysymyksessä on todella vakava rikosepäily, Natalia kertoo.

Koti tutkittu

- Poliisi oli kertonut, että minua pidetään Suomessa työ- tai jopa seksiorjana. Myös Fernanda-äiti soitti Natalialle Suomeen.

- Kotimme oli tutkittu ja vanhempiani oli kuulusteltu. Heille kaikille oli jäänyt mielikuva, että suomalaiset ovat tehneet Vesasta ilkeämielisen ilmiannon. Ehkä he ovat puhuneet poliisille Vesaan kohdistuneesta raiskausepäilystä.

En jätä Vesaa

Natalian mukaan liittovaltion poliisin vierailu oli järkyttävä yllätys koko perheelle. Perhe on tavannut suomalaisen vävykokelaansa yli kymmenen kertaa, ja Natalian mukaan perhe luottaa Vesaan.

Poliisit olivat antaneet ymmärtää, että Natalia noudetaan saman tien pois Suomesta. Niinpä Keskinen tyttöystävineen pakeni Tuurista Helsinkiin, jossa he ovat piileksineet koko alkuviikon.

Eilen illalla pari palasi Tuuriin Keskisen työkiireiden takia, mutta Tuurissakin he pysyttelevät varmuuden vuoksi piilossa.

- En aio jättää Vesaa enkä Suomea, Natalia sanoo.

Vankila uhkaa

Keskinen otti yhteyttä lakimieheensä välittömästi kun kuuli Brasilian poliisin kotietsinnöistä.

- Lakimieheni mukaan asia on selvitettävä perinpohjin. Muuten joudun vankilaan seuraavan kerran kun Brasiliassa poikkean. Minulla on lakimiestuttu myös Fortalezassa. Hän lupasi olla yhteydessä liittovaltion poliisipäällikköön.