Kotimaa

Eeva Kuuskoski saa lähteä!

Julkaistu:

Mannerheimin Lastensuojeluliiton liittohallitus päätti tänään antaa potkut liiton pääsihteeri Eeva Kuuskoskelle. MLL päätyi pohtimaan Kuuskosken asemaa liiton pääsihteerinä uudelleen sen jälkeen kun korkein oikeus 1.6. hylkäsi Kuuskosken valituslupahakemuksen ja Helsingin hovioikeuden tammikuun lopussa antama tuomio pahoinpitelystä jäi voimaan.

Kuuskoski tuomittiin alkuvuonna hovioikeudessa alaisensa Helena Molanderin pahoinpitelystä.

- Hovioikeuden antama tuomio on niin vakava asia, että sitä ei voi jättää huomiotta. Liittohallitus tuli siihen johtopäätökseen, että Eeva Kuuskoski ei voi tuomion jäätyä voimaan jatkaa lastensuojelujärjestön johdossa, sanoo MLL:n liittohallituksen puheenjohtaja Tuula Tamminen.

Tamminen kertoi, että päätös Kuuskosken erottamisesta syntyi lähes yksimielisesti. Hallituksen kahdeksasta jäsenestä yksi äänesti Kuuskosken erottamista vastaan.

- Olen henkilökohtaisesti pahoillani tapahtuneesta. Eeva Kuuskoski on toiminut MLL:ssa ensin ohjelmajohtajana ja vuodesta 1998 pääsihteerinä ja sinä aikana merkittävästi kehittänyt liiton toimintaa. Tämä on valitettava päätös hänen työlleen, Tamminen toteaa.

Kuuskoski itse oli hyvin vaitonainen potkuistaan. Julkisuuteen lähettämässään tiedotteessa hän ilmoitti olevansa surullinen, että hänen työnsä liitossa päättyy. Tarkemmin hän ei halunnut asiaa arvioida, koska hänen mukaansa päätökseen liittyy vielä monia käytännön asioita. Pääsihteerin tehtäviä hoitaa toistaiseksi hallinnosta, taloudesta ja henkilöstöstä vastaava johtaja KTT Seppo Ristilehto, kunnes uusi pääsihteeri on nimitetty. MLL:n pääsihteerin tehtävä tulee julkiseen hakuun elokuussa.