Kotimaa

Puolustusvaliokunnan vetäjä vaivaantui poikansa performanssista

Julkaistu:

Jos eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajan jälkikasvu kiipeää kiinnittämään itsenäisyyspäivänä pinkit siivet Mannerheimin ratsastajapatsaalle, voi kuvitella, että isä ei poikaansa kiittele.

Suomen marsalkka on itsenäisyyden symboli.

Valiokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Juha Korkeaoja (kesk) oli eilen hyvin vaivautunut arvioimaan taiteilijapoikansa Aapo Korkeaojan lauantaista Uusi itsenäisyysjulistus -performanssia.

- Asiasta on puhuttu, Korkeaoja tyytyy valottamaan isä-poika -keskustelua.

- Hän toimii taiteilijan ammatissa ja häntä pitää arvioida siinä roolissa. Minä en ole oikea henkilö tekemään sitä, en ainakaan julkisuudessa, eikä asiaa pidä arvioida suhteessa minuun, isä-Korkeaoja rajaa.

Poika-Korkeaojan esityksen tarkoitus oli luoda leppoisuutta ja toisenlaista ilmettä haudanvakavaan itsenäisyyspäivän juhlintaan.

Korkeaoja oli seuraamassa puolisonsa kanssa esityksen alkua, mutta ei nähnyt huipennusta, koska piti lähteä valmistautumaan Linnan kutsuille.

Vaaleanpunaisten suvaitsevaisuuden siipien istutus Mannerheimin selkään oli tullut isälle ikävänä yllätyksenä.

- Joku on tulkinnut, että se oli Mannerheimin persoonaan kohdistuvaa halventamista. Sen mitä kuulin, siitä ei ollut kysymys. Kun joku sen voi niin tulkita, olen siitä tietysti pahoillani, Juha Korkeaoja sanoo.

Hän on saanut aiheesta vain puolenkymmentä palauteviestiä, mutta netissä keskustelu on käynyt vilkkaana.

- Tämä on varmaan sekä isälle että pojalle hankala paikka sikäli, että Aapo ei ole halunnut minua tähän mukaan, enkä minä halua siihen mukaan, Korkeaoja sanoo.

Tuoreimmat