Toivo kokoomuksen kampanjan perustana - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Toivo kokoomuksen kampanjan perustana

Jyrki Kataisen mukaan ohjelmassa on arvovalintoja.

Julkaistu: 14.2.2007 18:05, Päivitetty 14.2.2007 18:16

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen arvostelee päähallituspuolueita SDP:tä ja keskustaa katteettomien vaalilupausten antamisesta. Kilpailijat ovat Kataisen mukaan esittäneet uskomattomia lupauksia, joiden päälle on sitten liimattu jonkunmoinen hatusta vedetty hintalappu.

Kokoomus esitteli keskiviikkona tarkennettuja vaalitavoitteitaan. Julkistamispäiväksi oli valittu ystävänpäivä ja etenkin Toivon nimipäivä, koska puolueen kampanja perustuu toivon herättämiseen suomalaisissa. Kampanjatunnus on "Suomen Toivo - Kokoomus".

Puoluesihteeri Taru Tujusen mukaan toivoa on politiikan keinoin mahdollista herättää, uskon ja rakkauden osalta se on hankalampaa.

Puolue haluaa viestittää myös vaaliohjelmallaan politiikan perimmäisestä tarkoituksesta.

Mainoslause "Vastuullinen markkinatalous on suomalaisen paras ystävä" puolestaan kertoo, että suomalaisten tulevaisuudenuskoa rakennetaan yrittäjyydellä ja työn kannustavuudella.

Puolueen vihollisena on holhoava virkamiesvaltio ja byrokratia. Tujunen kiteytti, että vaaleissa on vastakkain kaksi vaihtoehtoa: kokoomus tai SDP.

- Kokoomuslaisen politiikan perusyksikkö on aina minä, eikä varmasti me, Tujunen tiivisti.

Puheenjohtaja Jyrki Kataisen mukaan ohjelma on täynnä erilaisia arvovalintoja ja selkeitä painopistemuutoksia "silmittömän jakamisen sijaan".

- Tärkein lupauksemme on tulevaisuuden uskon luominen. Sen että ihmiset uskovat omiin kykyihinsä ja ottavat vastuuta omasta elämästä.

Kampanjaa käydään etenkin televisiossa, internetissä sekä kohdennetulla printtimainonnalla. Kenttäväkeä aiotaan käyttää laajemmin kuin koskaan.

STT-IS

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?