Heikki Kinnusella ulosotossa 240 000 euroa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Heikki Kinnusella ulosotossa 240 000 euroa

Näyttelijä Heikki Kinnunen, 62, profiloitui 1990-luvulla verokapinallisena.

27.2.2009 6:16

Kinnunen joutui hankaluuksiin verottajan kanssa ja kirjoitti verokohtelustaan lehteen tulikivenkatkuisen artikkelin.

Lokakuussa 1999 Kinnunen tuomittiin seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tuomioistuin totesi, että Kinnunen oli nostanut firmastaan 50 000 markkaa kuukaudessa, vaikka yritys oli maksukiellossa verovelkojen takia.

Heikki Kinnusen ongelmat eivät ole ohi. Hänellä on yhä ulosotossa yli 240 000 euroa. Suurin velkoja on Uudenmaan verovirasto, joka karhuaa lähes 150 000 euron saatavia.

IS ei tavoittanut Heikki Kinnusta kommenttia varten.Vuosi sitten Kinnunen vietti 40-vuotistaiteilijajuhlaa. Silloin häntä haastateltiin Radio Suomessa, ja hän puhui myös uransa ikävimmästa vaiheesta.

- Pahinta on ollut 90-luvun verokärhämät. Joskus irvailin, että taidan olla Suomessa ainoa näyttelijä, joka on näyttelemällä saanut vankilatuomion, sanoi Kinnunen haastattelussa.

- Surukseni huomaan, että suunnilleen saman taipaleen tehneitä laulajia, muusikoita ja muita, jotka yrittivät siihen aikaan, on samassa liemessä, ja katkerina he sanovat, että ei enää koskaan yrittäjäksi.

Heikki Kinnunen on tehnyt osan taiteellisesta työstään yrittäjänä. Vero-ongelmat ovat yritystoiminnan peruja.

- Minun tapauksessani 2,5 miljoonan (markan) liikevaihdosta sen aikaista rahaa veroseuraamukset olivat 5,5 miljoonaa. Tätä minä ihmettelen. Vaikka olisin kantanut koko liikevaihdon verottajalle, olisin jäänyt verottajalle velkaa kolme miljoonaa, tilitti Kinnunen radio-ohjelmassa.

Tätä nykyä Heikki Kinnunen työskentelee kuukausipalkalla Tampereen Teatterissa. Viime verotuksessa hänen ansionsa olivat noin 65 000 euroa.

Heikki Kinnunen täyttää huhtikuussa 63 vuotta ja on kertonut jäävänsä tuolloin eläkkeelle. Kinnunen on kysytty näyttelijä ja on yhä elämänsä kunnossa. Kinnunen aikoo jatkaa uraansa vapaana taiteilijana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?