Tutkintapyyntö Halla-ahon raiskaustekstistä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tutkintapyyntö Halla-ahon raiskaustekstistä

Vihreät Naiset jättää tutkintapyynnön Helsingin kaupunginvaltuustossa ensi vuonna aloittavan Jussi Halla-ahon raiskauskirjoituksesta.

18.11.2008 22:02 | Päivitetty 19.11.2008 0:20

Vihreät Naiset jättää tutkintapyynnön valtuutetun kirjoituksesta, jossa tämä toivoo, että kun "raiskaukset lisääntyvät joka tapauksessa, raiskatuksi tulisivat oikeat ihmiset eli vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä".

Jussi Halla-aho on puolestaan kertonut tekevänsä Vihreistä Naisista tutkintapyynnön.

Tutkintapyynnön jättämisestä päätti Vihreiden Naisten hallitus.

- Tutkintapyynnöllä haluamme selvityttää, syyllistyikö Halla-aho tässä rikokseen. Mahdollisia rikosnimikkeitä voivat olla rikokseen yllyttäminen, yllyttäminen kansanryhmää vastaan tai kunnianloukkaus, Vihreiden Naisten puheenjohtaja Heli Järvinen sanoo.

Vihreät Naiset vaativatSoinilta kommenttia

Vihreät Naiset toivoo myös, että perussuomalaisten puheenjohtaja sanoutuisi selvästi irti puolueensa valtuutetun linjauksista viimeistään tässä vaiheessa.

Timo Soini on kieltäytynyt useaan otteeseen kommentoimasta Halla-ahon kirjoituksia.

- Jussi Halla-aho on vahvistanut tuoreessa haastattelussaan, että jos naisia kuitenkin raiskataan, vihervasemmistolaiset naiset olisi syytä raiskata ennen muita. Kyse ei ole sananvapauden harjoittamisesta tai viattomasta monikulttuurisuuskritiikistä, vaan raiskauksiin ja vihaan lietsomisesta, Järvinen toteaa.

- Nyt on aika perussuomalaisten sanoutua selkeästi irti, sen sijaan, että puheenjohtaja työntää päänsä pensaaseen ja toistelee, ettei halua kommentoida asiaa.

- Maahanmuuttokriittisten perussuomalaisten näkyvä poliitikko on nyt avannut konkreettisesti siitä, mitä tämä kriittisyys käytännössä tarkoittaa. Perussuomalaisten hiljaisuudesta voi tehdä sen tulkinnan, että kenet raiskataan ensin -puhe on ihan linjassa puolueen periaatteiden kanssa. En olisi uskonut, että joudun vielä 2000-luvulla ylipäätään käymään tällaista keskustelua, hämmästelee Järvinen.

Halla-aho aikoo tehdäoman tutkintapyynnön

Vihreät Naiset vaatii, että uusien valtuustojen tulee toimia aktiivisesti ja määrätietoisesti naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi.

- Oleellisinta olisi nyt puhua siitä, miten naisiin kohdistuva väkivalta - sekä maahanmuuttajien että suomalaisten miesten tekemä - saataisiin loppumaan. Tämä on todellinen ongelma, johon perussuomalaiset eivät ole osoittaneet kiinnostusta tai ratkaisuja, Vihreiden Naisten pääsihteeri Sirpa Hertell toteaa.

Halla-aho puolestaan aikoo tehdä tutkintapyynnön Vihreistä Naisista.

- Mielestäni he melko suoraan väittävät minun yllyttävän raiskauksiin. Koska rikokseen yllyttäminen on rikos, he siis syyttävät minua rikoksesta, mikä puolestaan vailla perusteita tehtynä on rikos, Halla-aho kirjoitti blogissaan.

Hän aikoo tehdä rikosilmoituksen Vihreistä Naisista palattuaan ulkomaanmatkaltaan.

Halla-aho vertasiitseään Soininvaaraan

Halla-aho puolustautui maanantaina blogissaan ja siteerasi vihreiden ääniharavan Osmo Soininvaaran vuoden takaista kirjoitusta, jossa Soininvaara kommentoi Tehyn työtaistelua:

"Sen sijaan olen ollut huolissani Tehyn symppareiden mielipiteistä. Jos joku kuoleekin, niin sehän on työnantajan vika. Tuli spontaani vihanpuuska, jonka aikana ajattelin, että jos jonkun on pakko kuolla, niin toivottavasti tämä on joku kirjoittajan omaisista", Soininvaara kirjoitti tuolloin.

- Hassu juttu, melkein samat sanankäänteet kuin minulla, mutta kukaan ei syyttänyt Osmoa yllytyksestä mihinkään tai minkään ihannoimisesta, Halla-aho kirjoitti blogissaan maanantaina.

Soininvaara: valtuustotyöstävoi tulla vaikeaa

Soininvaara arvelee, että valtuustotyöskentelystä Halla-ahon kanssa tulee vaikeaa.

- Voi olla hankalaa hänen kanssaan vakavaa yhteistyötä tehdä, kyllä hän sillä tavalla on itsensä maahanmuuttokysymyksissä maalannut, tehnyt itsestään tavallaan symbolin, Soininvaara totesi IS:lle.

- Mutta katsotaan, minkä asenteen perussuomalaiset maailmaan ottavat. Hän on toki osa sitä ryhmää, enkä tiedä hänen muista mielipiteistään vielä mitään. Valtuusto käsittelee lähinnä kaavoja eikä ulkomaalaiskysymyksiä.

Halla-aho nousi Helsingin kaupunginvaltuustoon äänivyöryllä. Hänen ainoa agendansa vaaleissa oli maahanmuuttovastaisuus. Halla-ahon tehtävänä on sanojensa mukaan "synnyttää, ylläpitää ja lisätä maahanmuuttovastaisia asenteita".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?