Kotimaa

Tapani Lepolalle valtion journalistipalkinto

Julkaistu:

Savon Sanomissa lähes kolme vuosikymmentä johtotehtävissä toiminut Tapani Lepola oli yksi neljästä toimittajasta, jotka saivat vastaanottaa valtion journalistipalkinnon perjantaina.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.) jakoi 8 500 euron suuruiset palkinnot Helsingin Säätytalossa.

Palkinnon perusteluissa todettiin, että Savon Sanomien päätoimittajana vuosina 1991-2006 toiminut Lepola on kehittänyt maakuntalehteään vaihtuvissa olosuhteissa aina sen perustehtävän muistaen ja sitä tarvittaessa puolustaenkin.

Tunnustuksen pitkästä ja merkittävästä journalistisesta urasta saivat lisäksi Jakobstads Tidningissä pitkään työskennellyt Kaj Sandelin sekä aikakauslehdissä kunnostautuneet Elina Simonen ja Raija Uljas.

Lisäksi kymmenelle toimittajalle myönnettiin henkilökohtainen ylimääräinen sanomalehtimieseläke, joka on runsaat 950 euroa kuukaudessa. Tällä kertaa eläkehakemuksia oli 140.

Saajina olivat Olavi Ala-Rantala (Laihia), Raimo Huittinen (Punkalaidun), Anja Huumo (Espoo), Seppo Kangasniemi (Tampere), Matti Kivekäs (Turku), Kari Nurmela (Nurmijärvi), Helge Nyström (Kristiinankaupunki), Lauri Sorvoja (Kotka), Antti Tunkkari (Heinola) ja Seija Vuorela (Helsinki).

Valtion journalistipalkinnot jaettiin nyt viidennentoista kerran.