Kotimaa

Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja eroaa tehtävästään

Julkaistu: , Päivitetty:

Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä eroaa tehtävästään 25.9. alkaen.

Pietilä sanoo Sanoma Osakeyhtiön tiedotteessa, että "Ilta-Sanomien levikki- ja markkinaosuuskehitys ovat vastaavan päätoimittajan vastuulla".

- Koska kehitys ei ole ollut tavoitteiden mukaista, olen sopinut eroavani tehtävästäni, Pietilä toteaa.

SanomaWSOY:n hallitus hyväksyy Ilta-Sanomien vastaavan päätoimittajan nimityksen. Hallitus kokoontuu seuraavan kerran normaalin kokousaikataulunsa mukaan ensi maanantaina.

SanomaWSOY:n toimitusjohtajan Hannu Syrjäsen mukaan Markkinointi&Mainonta -lehden verkkosivuilla olleet väitteet siitä, että eron taustalla olisi poliittista painostusta ovat "täyttä valetta ja panettelua".

- Poliittinen kärhämä on täyttä roskaa. Minulle ei ole tullut aiheesta yhtään yhteydenottoa, toteaa Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen STT:lle.

Keskusta kiistää
painostussyytökset

Myös keskustan puheenjohtajan, pääministeri Matti Vanhasen poliittinen erityisavustaja Timo Laaninen kiistää M&M:lle lähettämässään kommentissa väitteet.

"Ainakaan keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen ei ole esittänyt vaatimuksia Pietilän erottamisesta lehdelle tai kustantajalle eikä ollut mukana sellaisissa keskusteluissa, jossa tällaisia vaatimuksia olisi esitetty. Tarkistin asian heti kun kuulin tästä M&M:n verkkolehden uutisesta", Laaninen kirjoittaa.

Myös puoluesihteeri Jarmo Korhonen sanoi STT:lle, ettei keskustalla ole mitään tekemistä asian kanssa.

- Tämä on täysin Ilta-Sanomien ja sitä kustantavan yhtiön asia.

Päätoimittajan vaihdoksesta ensimmäiseksi uutisoinut Markkinointi&Mainonta -lehden nettiuutinen väitti myös, että "keskustan taustavaikuttajana tunnettu" Ilkka-lehden päätoimittaja Kari Hokkanen on avoimesti ilmaissut keskustan halun saada Pietilä sivuun. Hokkanen kiisti tämän jyrkästi STT:lle.

- En ole koskaan enkä missään ollut tekemisissä tämän asian kanssa. Ihan ufojuttu. En ottaisi muuten tätä niin vakavasti, mutta olen Päätoimittajien yhdistyksen puheenjohtaja ja siinä asemassa olisi täysin sopimatonta ottaa kantaa yhdistyksen jäsenenä olevan kollegan asemaan. En ole sitä missään tapauksessa tehnyt, Hokkanen sanoi.

(IS-STT)