Kotimaa

Kemijärvellä julkistettiin kapinalevy sellutehtaan puolesta

Julkaistu:

Stora Enson Kemijärven sellutehtaan työntekijät julkistivat perjantaina kapinanlevyn. "Enso tahtoo Eurooppaan" -kappaleella työntekijät taistelevat Kemijärven sellutehtaan puolesta.

Tehtaan henkilökunnan tiedottaja Juha Pikkarainen kertoo, että tarkoituksena on postittaa levy tehtaan nokkamiehille ikään kuin joululahjana.

- He voivat sitten yön pimeinä hetkinä kuunnella tätä levyä, jos eivät muuten kehtaa, Pikkarainen sanoo.

Levyn tekemiseen on osallistunut tehtaan työntekijöitä, jotka ovat mukana nimimerkkien takana. Levyllä olevan kappaleen esittää lappilainen laulaja Arja Havakka. Myös kustannukset ovat menneet tehtaan ammattiosaston pussista.

Pikkaraisen mukaan toiveena on, että levyä soitettaisiin laajemminkin esimerkiksi radioiden toivekonserteissa.

Perjantaina tiedotettiin myös tehtaan yt-neuvottelutilanteesta. Pikkaisen mukaan neuvotteluiden ilmapiiri on kireä, eikä neuvotteluasema ole tasavertainen.

- Kyllä tässä tulee väkisinkin vähän sarkastinen mieli, sillä työnantajan mukaan Stora Enson ja maailman metsäteollisuuden ongelmat pitäisi ratkaista täällä Kemijärvellä. Meistä taas täällä käytävien neuvotteluiden lähtökohtana täytyy olla paikallinen tilanne. Me haluamme miettiä meidän tehtaamme asioita emmekä Baltian puujuttuja, Pikkarainen veistelee.

Pikkarainen toivoo, että seuraavassa tapaamisessa 3. joulukuuta päästään yhteisymmärrykseen siitä, milloin henkilöstön mielestä epätasa-arvoiset yt-neuvottelut alkavat oikeasti.