Puolustiko Ulvilan surmasta epäilty itseään netissä? - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Puolustiko Ulvilan surmasta epäilty itseään netissä?

Poliisi selvittää, osallistuiko Ulvilan surmasta vangittu Anneli Auer netin keskustelupalstalla surmasta käytyyn keskusteluun.

Anneli Auer on pidättämisensä jälkeen saanut tavata lapsiaan vain kerran. Porissa pari viikkoa sitten järjestetty tapaaminen kesti tunnin.

29.10.2009 10:10 | Päivitetty 29.10.2009 13:20

Rikosylikomisario Pauli Kuusirannan mukaan selvitystyö on alkuvaiheessa, eikä siitä ole tässä vaiheessa enempää kerrottavaa.

Kuusiranta muistuttaa, että nettikeskusteluun osallistuminen ei ole rikollinen teko.- Mistään rikoksesta tässä ei ole kysymys. Tietysti se osoittaa ihmisestä jotakin, jos näin on tapahtunut.

Auerin epäillään osallistuneen Ulvilan surmasta käytyyn keskusteluun Murhainfo-keskustelupalstalla nimimerkillä Matula.

Matula rekisteröityi palstalle vuoden 2007 huhtikuussa, ja osallistui keskusteluun hyvin ahkerasti. Nimimerkki herätti palstan muissa keskustelijoissa ärtymystä, koska hän reagoi aina hyvin aggressiivisesti, jos joku keskustelijoista uskalsi epäillä Lahden vaimoa tekijäksi.

Nimimerkki toisti kerta toisensa jälkeen, että "vaimo on syytön". Hän piti tiukasti kiinni siitä, että tekijä on joku ulkopuolinen.

Auerin asianajajan Juha Mannerin mukaan hänen päämiehensä kiistää olevansa Matula-nimimerkin takana.

Anneli Auer pidätettiin 27. syyskuuta miehensä Jukka S. Lahden surmasta epäiltynä. Nimimerkki Matula on ollut hiljaa netissä 20. 9 lähtien, mutta eilen hän ilmestyi taas yllättäen foorumille:

- Hei täältähän pääsee välillä nettiäkin käyttämään. Arvatkaapas, onko minulla ollut hauskaa?

Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan rikoksesta epäilty ei missään oloissa pääse käyttämään internetiä. Anneli Auer on tällä hetkellä Porin poliisivankilassa, joten hän ei ole voinut kirjoittaa Murhainfo-sivustolle pidätyksensä jälkeen.

Pidätetty saanut tavata lapsiaan vain kerran

Henkilöstövalmentaja Jukka S. Lahti surmattiin kotonaan marras-joulukuun vaihteessa 2006.

Surmatun vaimo sepitti tarinan taloon murtautuneesta naamiomiehestä, joka oli tappanut hänen miehensä. Poliisi uskoi tarinaan viime kevääseen asti.

Anneli Auer pidätettiin 27. syyskuuta. Poliisin mukaan hän tunnusti surman 30. syyskuuta. Surmaa oli edeltänyt raju riitely.

Auerin pidätyksen jälkeen sosiaaliviranomaiset ottivat tämän neljä lasta hoteisiinsa. Lapsista vanhin on 10-vuotias. Anneli Auer on saanut tavata lapset kerran pidätyksen jälkeen. Porissa järjestetty tapaaminen kesti tunnin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?