Timo Soini: Naispappeus ajoi minut katolilaiseksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoo naispappeuden hyväksymisen luterilaisessa kirkossa 1980-luvulla sysänneen häntä roomalaiskatoliseksi.

Katolilainen Soini sanoo hyväksyvänsä avioliitoksi vain miehen ja naisen liiton.

24.9.2009 19:02

- Jos olet ortodoksi tai katolilainen, saat vapaasti olla naispappeuden vastustaja, mutta luterilaisena et saa olla. Se on mielestäni erikoista, Timo Soini tilittää luterilaisen Uusi Tie -lehden haastattelussa.

Katolilainen Soini sanoo hyväksyvänsä avioliitoksi vain miehen ja naisen liiton. Hän vastustaa avoliittoa ja hänen mukaansa "seksuaalisuus kuuluu vain miehelle ja vaimolle, koska se vain on niin".

- Mielestäni homoseksuaalit eivät voi mennä naimisiin eivätkä adoptoida lapsia, enkä hyväksy hedelmällisyyshoitoja kuin aviopareille. ...Jos luterilaisena vetelisi samat jutut, pidettäisiin aivan mahdottomana tyyppinä.

- Enkä välitä yhtään, jos minua sanotaan taantumukselliseksi, hän huomauttaa.

Soini kertoo myös suhteen aborttiin sysänneen häntä katolilaiseksi.

Hänen ollessaan 14-vuotias sai rinnakkaisluokan tyttö lapsen. Se teki vaikutuksen.

Soini sanoo ihmiselämää alusta asti pyhäksi ja ihmetelleensä luterilaisen kirkon kantaa, "etteihän abortti kiva ole, mutta kun elämä ja elämäntilanteet voivat olla hankalia".

Soini sanoo, ettei voi sietää nössöilyä uskonasioissa. Myös paavin antikommunismi ihastutti aikanaan hengellistä kotiaan etsinyttä nuorta miestä.

- Paavi opetti, ettei marxismiin ja ateismiin pidä sopeutua. Ajattelin, että tämähän on mainio kaveri.

Perussuomalaisten puheenjohtaja sanoo seksin säästämisen avioliittoon varjelevan monelta mustasukkaisuudelta, kateudelta ja katkeruudelta. Hän kehottaa myös tahoillaan naimisissa olevia leikkimästä tulella.

Timo Soini sanoo Uusi Tie -lehden haastattelussa uskovansa niin kuin kirkko uskoo. Hän sanoo katolisen kirkon katsoneen maailmanaikaan mukautumatta "syntiä suoraan silmiin" 2000 vuotta ja kristinuskon olevan erilainen kuin muut uskonnot.

Soini sanoo itseään välillä hyvinkin rankaksi persoonaksi ja olevansa "joskus kohtuuton, mutta kuitenkin armon alainen".

- En ole väistävä kristitty. En pysty aina kääntämään toista poskea. Vedän välillä täysillä takaisin, hän toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?