Kotimaa

Timo Soini: Naispappeus ajoi minut katolilaiseksi

Julkaistu:

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoo naispappeuden hyväksymisen luterilaisessa kirkossa 1980-luvulla sysänneen häntä roomalaiskatoliseksi.

- Jos olet ortodoksi tai katolilainen, saat vapaasti olla naispappeuden vastustaja, mutta luterilaisena et saa olla. Se on mielestäni erikoista, Timo Soini tilittää luterilaisen Uusi Tie -lehden haastattelussa.

Katolilainen Soini sanoo hyväksyvänsä avioliitoksi vain miehen ja naisen liiton. Hän vastustaa avoliittoa ja hänen mukaansa "seksuaalisuus kuuluu vain miehelle ja vaimolle, koska se vain on niin".

- Mielestäni homoseksuaalit eivät voi mennä naimisiin eivätkä adoptoida lapsia, enkä hyväksy hedelmällisyyshoitoja kuin aviopareille. ...Jos luterilaisena vetelisi samat jutut, pidettäisiin aivan mahdottomana tyyppinä.

- Enkä välitä yhtään, jos minua sanotaan taantumukselliseksi, hän huomauttaa.

Soini kertoo myös suhteen aborttiin sysänneen häntä katolilaiseksi.

Hänen ollessaan 14-vuotias sai rinnakkaisluokan tyttö lapsen. Se teki vaikutuksen.

Soini sanoo ihmiselämää alusta asti pyhäksi ja ihmetelleensä luterilaisen kirkon kantaa, "etteihän abortti kiva ole, mutta kun elämä ja elämäntilanteet voivat olla hankalia".

Soini sanoo, ettei voi sietää nössöilyä uskonasioissa. Myös paavin antikommunismi ihastutti aikanaan hengellistä kotiaan etsinyttä nuorta miestä.

- Paavi opetti, ettei marxismiin ja ateismiin pidä sopeutua. Ajattelin, että tämähän on mainio kaveri.

Perussuomalaisten puheenjohtaja sanoo seksin säästämisen avioliittoon varjelevan monelta mustasukkaisuudelta, kateudelta ja katkeruudelta. Hän kehottaa myös tahoillaan naimisissa olevia leikkimästä tulella.

Timo Soini sanoo Uusi Tie -lehden haastattelussa uskovansa niin kuin kirkko uskoo. Hän sanoo katolisen kirkon katsoneen maailmanaikaan mukautumatta "syntiä suoraan silmiin" 2000 vuotta ja kristinuskon olevan erilainen kuin muut uskonnot.

Soini sanoo itseään välillä hyvinkin rankaksi persoonaksi ja olevansa "joskus kohtuuton, mutta kuitenkin armon alainen".

- En ole väistävä kristitty. En pysty aina kääntämään toista poskea. Vedän välillä täysillä takaisin, hän toteaa.

Tuoreimmat
 1. Juuri nyt
 2. Monica Lewinsky paljastaa vihdoin, kuinka kiinnitti Bill Clintonin huomion – härski vilautus kollegan juhlissa johti tositoimiin takahuoneessa
  Viihde
 3. Timo Soini keskusteli ydinaseista USA:n ulkoministerin kanssa: ”Heidän käsityksensä mukaan Venäjä rikkoo sopimusta jatkuvasti”
  Kotimaa
 4. Soini: Venäjän Suomen-suurlähettiläs keskusteluihin – syynä gps-häirintä
  Kotimaa
 5. Kalamiehellä oli onni matkassa – ”Pelastajat pääsivät paikalle aivan viime hetkillä”
  Kotimaa
 6. Tunti sitten
 7. Ässiin pestattu päävalmentaja ei osaa sanoa, saapuuko Poriin vai ei – kommentoi Satakunnan Kansalle: ”Ässät ei ole tehnyt väärää”
  SM-liiga
 8. Lentomatkustaja väitti kantavansa räjähteitä Helsinki-Vantaalla – poliisi käynnisti terroripommitehtävän
  Kotimaa
 9. Helsinkiläisen lapsiperheen saunailta sai karmean käänteen: ”Ensimmäinen ajatukseni oli ihmetys siitä, mitä oikein on tapahtunut”
  Kotimaa
 10. Miten pettämistä voi ehkäistä? Seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen neuvoo
  Seksi & Parisuhde
 11. Valkoinen talo sanoo palauttavansa "väliaikaisesti" toimittajan kulkuluvan – vihjaisi kulkulupasääntöjen mahdollisesta muuttamisesta
  Ulkomaat
 12. Video: Mikko-meriahven ja seeprahai Mussukka ovat kalamaailman persoonia – ”Tulee kyhnyttämään viereen ja kerjäämään rapsutuksia”
  Kotimaa
 13. Näytä lisää