Turun peppukuvaaja: Salkkukameran työntäminen hameen alle oli rikos - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Turun peppukuvaaja: Salkkukameran työntäminen hameen alle oli rikos

Julkaistu: 6.8.2010 15:26

Turkulaismies sai eilen sakot kuvattuaan naisten takapuolia kauppakeskuksissa. Tapaus on herättänyt runsaasti keskustelua, missä menee sallitun kuvaamisen raja.

Rikosylikonstaapeli Hannu Lehtinen Turun poliisista sanoo, että tässä tapauksessa raja ylittyi, kun mentiin hameenhelmojen alle.

- Teosta teki rikoksen se, että hän lähti työntämään salkun kulmaa naisten hameiden alle. Siinä mennään yksityisyyden puolelle.

- Se ei olisi ollut rikos, jos hän olisi vain kuvannut käytävällä ohimeneviä naisia ja heidän takapuoliaan. Totta kai sekin olisi ollut paheksuttavaa, mutta ei rikos, Lehtinen tarkentaa.

Mies kuvasi naisia ns. salkkukameralla.

- Se oli pahvista tehty salkku, jossa oli kamera pohjalla. Kameran linssi oli salkun kulmassa, ja mies työnsi tätä kulmaa tavaratalossa naisten hameiden alle.

Lehtinen kuvailee tapausta hyvin erikoiseksi.

- Olen ollut 32 vuotta poliisina, enkä muista lainkaan vastaavaa tapausta.

Poliisin mukaan mies ei juuri ole puhunut tapahtuneesta. Ilmeisesti hänellä ei kuitenkaan ole ollut tarkoituksena laittaa kuvia nettiin.

- Hän on ollut hyvin vaitelias ja myös häpeissään.

Poliisi otti mieheltä eilen kameraviritelmän pois ja määräsi hänelle 12 päiväsakkoa sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?