Turun peppukuvaaja: Salkkukameran työntäminen hameen alle oli rikos

Turkulaismies sai eilen sakot kuvattuaan naisten takapuolia kauppakeskuksissa. Tapaus on herättänyt runsaasti keskustelua, missä menee sallitun kuvaamisen raja.

6.8.2010 15:26

Rikosylikonstaapeli Hannu Lehtinen Turun poliisista sanoo, että tässä tapauksessa raja ylittyi, kun mentiin hameenhelmojen alle.

- Teosta teki rikoksen se, että hän lähti työntämään salkun kulmaa naisten hameiden alle. Siinä mennään yksityisyyden puolelle.

- Se ei olisi ollut rikos, jos hän olisi vain kuvannut käytävällä ohimeneviä naisia ja heidän takapuoliaan. Totta kai sekin olisi ollut paheksuttavaa, mutta ei rikos, Lehtinen tarkentaa.

Mies kuvasi naisia ns. salkkukameralla.

- Se oli pahvista tehty salkku, jossa oli kamera pohjalla. Kameran linssi oli salkun kulmassa, ja mies työnsi tätä kulmaa tavaratalossa naisten hameiden alle.

Lehtinen kuvailee tapausta hyvin erikoiseksi.

- Olen ollut 32 vuotta poliisina, enkä muista lainkaan vastaavaa tapausta.

Poliisin mukaan mies ei juuri ole puhunut tapahtuneesta. Ilmeisesti hänellä ei kuitenkaan ole ollut tarkoituksena laittaa kuvia nettiin.

- Hän on ollut hyvin vaitelias ja myös häpeissään.

Poliisi otti mieheltä eilen kameraviritelmän pois ja määräsi hänelle 12 päiväsakkoa sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?