Kotimaa

Poliisi: Hippileiri edustaa ihailtavaa elämäntyyliä

Julkaistu:

Hippien Rainbow Gathering -leiri sujuu virkavallan näkökulmasta esimerkillisesti.

Pohjois-Savon poliisilaitoksen komisarion Jyrki Haapalan mukaan hipit ovat hoitaneet tarvittavat tapahtumajärjestelyt, kuten turvallisuussuunnitelman laatimisen, mallikelpoisesti.

Alueella päivittäin partioivan poliisin on tarvinnut huomattaa vain pikkuseikoista, kuten opastaa hippejä turvalliseen vesillä liikkumiseen.

Itse asiassa poliisi on suorastaan vaikuttunut siitä, kuinka mielenkiintoista Paukarlahden kartanon maillle leiriytyneiden hippien elämä on. Omien sanojensa mukaan leirissä vierailu oli Haapalalle silmiä avaava kokemus.

- Kenellekään ei tekisi pahaa käydä tutustumassa hippileiriin! Heidän elämäntyylinsä on todella kunnioitettavaa: kaikki tehdään yhdessä, elävästä puusta ei taiteta oksaa, ja ken tuo roskan leiriin, vie sen myös pois, hän ihailee.

Useimpiin suomalaisiin kesätapahtumiin verrattuna alueella on erittäin rauhallista.

- Yhtään humalaista en ole nähnyt. Ihmiset halailevat toisiaan ja poliisi toivotetaan sydämellisesti tervetulleeksi. Toiminta hippien kanssa on sujunut hyvässä yhteisymmärryksessä.

Monisatapäinen hippilauma on soluttautunut savolaiseen pikkukylään suhteellisen kivuttomasti.

- Aamuöisestä rummun jyskeestä on tullut muutama ilmoitus, mutta eikös sellainen ääni sovikin suomalaiseen kesäyöhön, Haapala miettii.

Konkreettisimmin hippileiri näkyy leppävirtalaisten elämässä Paukarlahden ja Oravikosken välisellä 5-tien kaistaleelle.

- Leiriä lähin kauppa sijaitsee Oravikoskella. Sinne kulkee aikamoinen kevyen liikenteen letka, sillä hipit eivät halua käyttää autoja matkantekoon.

Kävelyn ja polkupyöräilyn lisäksi monet taittavat välimatkan peukalokyydillä. Niinpä poliisi onkin työllistynyt ohjaamalla hippejä sopivammille liftipaikoille tienposkeen.

Haapala arvelee, että eilen alueella oli noin 500 leiriytyjää. Hänen tietojensa mukaan kauimpaa tulleet hipit ovat matkanneet Leppävirralle Iranista ja Australiasta saakka.

Tuoreimmat
 1. Juuri nyt
 2. Kahden rouvan riita hikisestä vaatekappaleesta nousi maailmanlaajuiseksi uutiseksi – nyt puhuu toinen pukari
  Tennis
 3. 1990-luvulla syntyneet ”janoiset sankarit” työllistivät Sisä-Suomen poliisia – mies yritti huijata lonkerokuitilla, toinen tirvaisi tuttavaansa
  Kotimaa
 4. Muistatko Täydellisten naisten pyöreäposkisen Juanitan? Huima muodonmuutos: 17-vuotiasta näyttelijää ei ole tunnistaa tuoreista kuvista
  TV & elokuvat
 5. Viikon olut: Jos odotat lasilliseltasi humaloitua hedelmämehua, saatat pettyä
  Oluet
 6. Kemiläismies ei suunnitellut räjähdysaineen valmistamista – krp tutkii vielä kerrostaloasunnosta löydettyjä aineita
  Oulun seutu
 7. Hallitus kuulee poliisijohtoa seksuaalirikosepäilyistä  –  Luvassa lisärahaa?
  Politiikka
 8. Finnairin käyttämästä järjestelmästä paljastui tietoturva-aukko: Älä paljasta tärkeää tietoa lentovarauksestasi
  Tietoturva
 9. Veikkauksen kassakaapista 150 000 euron varastamisesta epäilty on kertonut tapahtumista avoimesti poliisille – valtaosa rahoista saatu takaisin
  Kotimaa
 10. Tunti sitten
 11. Kommentti: Palkka jopa 7 000 e/kk ja varma työ – kaikki alkoi 2,5 tunnin testistä
  Taloussanomat
 12. Laura, 34, tavoittelee ”täydellisen virheetöntä” ulkonäköä hinnalla millä hyvänsä – ystävät pelkäävät kaunottaren kuolevan leikkauspöydälle
  Viihde
 13. Näytä lisää