Veteraani kuoli panssarin alle

Iäkäs mies kuoli jäätyään panssarivaunun alle valtakunnallisessa itsenäisyyspäivän paraatissa Jyväskylässä. Onnettomuus sattui ohimarssin aikana aivan vastaanottokorokkeen lähellä kello 13:n jälkeen.

Vanhus sai surmansa ilmatorjuntapanssarivaunun telaketjun alle.

6.12.2006 14:27 | Päivitetty 7.12.2006 17:25

Läheltä tapahtumaa seuranneet silminnäkijät kertoivat STT:lle, että mies kulki kävelytiellä panssarivaunujen kulkusuunnan vastaisesti, astui sitten ajoradalle, kumartui maahan ja kierähti panssarivaunun alle.

Jyväskylän poliisin mukaan panssarivaunun kuljettaja ehti hieman kääntää vaunua pois päin miehestä. Kuljettaja pysäytti panssarivaunun heti, mutta mies ehti jäädä vaunun alle puristuksiin.

Mies kuljetettiin lähettyvillä olleella armeijan ambulanssilla Keski-Suomen keskussairaalaan.Mies todettiin sairaalassa kuolleeksi. Uhri oli 87-vuotias veteraani, joka oli kotoisin Jyväskylästä.

Ennen turmaa mies oli ollut kutsuvierasalueella, jonne veteraaneille oli järjestetty istumapaikat. Paraatireitti oli erotettu muusta yleisöstä mellakka-aidoilla, mutta niitä ei ollut kutsuvieraiden kohdalla. Paikalla oli kuitenkin järjestyksenvalvojia.

Panssariprikaatille kuuluva ilmatorjuntapanssarivaunu on tyypiltään Marksman. Poliisin mukaan vaunun nopeus oli onnettomuushetkellä noin 12 kilometriä tunnissa. Puolustusvoimat aikoo järjestää vaunua kuljettaneille kriisiapua.

Puolustusvoimien pääesikunta ei halunnut kommentoida tapausta tänään. Poliisi jatkaa tutkintaa. Vainajan kuolinsyytä selvitetään oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa. (STT)

Katso video turmasta (YouTube)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?