Kotimaa

Kahta henkilöä epäillään kymmenien miljoonien veikkaushuijauksesta

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisi on saanut valmiiksi jalkapalloveikkaukseen liittyvän rikostutkinnan. Veikkauksen lakimiehen, Pekka Ilmivallan mukaan kysymyksessä ovat erittäin suuret summat.

Lahjusrikkomuksesta epäillään yhtä jalkapallovalmentajaa ja Turussa vaikuttavaa Veikkauksen omaa asiamiestä. Poliisitutkinnan valmistumisesta kertoi Yle-uutiset.

Kahta miestä epäillään petos- ja lahjusrikoksista elinkeinotoiminnassa. Epäiltyjen keinona on ollut taivuttaa erästä valmentajaa ja pelaajia pelaamaan etukäteen sovittuja tuloksia määrätyistä otteluista.

Ylen uutisten mukaan toinen epäilty on tunnettu jalkapallohenkilö, joka nykyisin toimii valmentajana. Toinen henkilö on osakkaana Turussa sijaitsevassa Veikkauksen toimipisteessä.

Turkulaisen epäillyn arvellaan käyttäneen kymmeniä miljoonia euroja veikkaustoimintaansa. Hän on harrastanut useiden eri lajien veikkaamista.

Poliisitutkinta asiassa on valmis. Syyttäjälle asian odotetaan etenevän helmikuun aikana. Veikkauksessa harkitaan silti jo nyt mittavia korvauksia.

- Me arvioimme omat vaatimuksemme sitten, kun meillä on koko tutkintamateriaali käytössä, Ilmivalta totesi Ylen tv-uutisissa.

Palloliitto teki
tutkintapyynnön

Palloliiton puheenjohtajan Pekka Hämäläisen mukaan on erittäin hyvä, että asia alkaa selvitä.

- Me teimme viime vuoden tammikuun lopulla tästä asiasta poliisille tutkintapyynnön yhdessä Veikkausliigan kanssa. Luovutimme poliisin tietoon kaiken sen aineiston, mitä meillä itsellä oli. Meillä oli syytä epäillä joko vedonlyöntiin liittyvää petosrikosta tai sitten jonkun pelaajan lahjontaa, Hämäläinen sanoi Suomen Tietotoimistolle.

Puheenjohtajan mukaan jalkapallon imagoa mahdollinen veikkaushuijaus ei pysty horjuttamaan.

- Yhteiskunnassa esiintyy aina rikollista mieltä. Koko prosessi osoittaa, että tämä ei ole ollut mikään yleinen toimintatapa, vaan kysymys on yksittäisestä tapauksesta, Hämäläinen totesi.

(STT-IS)