Sairaus piinasi Kirkaa pitkään - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sairaus piinasi Kirkaa pitkään

Varhain keskiviikkoaamuna kotonaan kuollut Kirill Babitzin oli viime kuukausina tuntenut itsensä hyvin väsyneeksi ja sairaaksi.

Kirka kävi joulu-tammikuussa säännöllisesti lääkärin vastaanotolla tarkistuttamassa kuntoaan.­

2.2.2007 7:21

Joulukuun alussa elimistöön iskenyt rotavirus kaatoi Kirkan sängyn pohjalle kahdeksi päiväksi. Sen jälkeen olo parani, mutta ei koskaan ehtinyt palautua normaalille tasolle.

Kirka kävikin joulu-tammikuussa säännöllisesti lääkärin vastaanotolla tarkistuttamassa kuntoaan -viimeisen kerran torstaina, viisi päivää ennen kuolemaansa.

Manageri Seppo Kahilaisen mukaan Kirka ei kuitenkaan joutunut sairaalahoitoon.

- Kirka oli hyvin huolestunut, kun väsymys ja heikko olo vaivasivat häntä. Se epätietoisuus painoi miehen mieltä. Minulle Kirka kertoi, että käynnit lääkärillä olivat tavallisia rutiinitarkastuksia.

Kuolemaansa edeltävänä päivänä Kirka oli useaan kertaan yhteydessä manageriinsa. Välillä puhuttiin työasioista, mutta läheiset ystävät keskustelivat myös henkilökohtaisella tasolla.

- Tiistaina piti olla televisiossa pian alkavan tanssikilpailun harjoitukset. Sinne Kirka ei jaksanut heikon vointinsa vuoksi lähteä. Hän sanoi, ettei nyt vaan jaksa. Sovimme, että odotellaan rauhassa ja siirretään ne tanssimiset keskiviikoksi, Kahilainen muistelee. Tanssii tähtien kanssa -kilpailuun osallistuminen mietitytti Kirkaa pitkään, sillä hän oli omien sanojensa mukaan onneton tanssija. Kirka oli jo kieltäytymässä pyynnöstä, mutta Paula-vaimo ja levy-yhtiön väki saivat lopulta käännettyä miehen pään.

IS/ Tomi Auremaa

Laura Voutilainen muistelee Kirkaa

Lea Laven kertoo Kirkasta

Katso lukijoiden lähettämiä kuvia Kirkasta

Kuuntele: Hector muistelee Kirkaa (Radio Helsinki)

Kuvia Kirkan uran vaiheilta

Surua Kirkan kotikadulta

Yhteistä surua

Kirkan kuolema koskettaa

Kirkan kuolema hiljensi suomalaisia

IS:n aikaisempia nettiuutisia Kirkasta

Danny ja Pave Maijanen muistelivat Kirkaa

Kirkan fanisivut Kirka.com

Kirkan tervehdys fan-klubilaisille

Hengaillaan -Euroviisut (Yle)

Kirka fan-klubinsa keskellä (Yle)

Haastattelu: Laulava perheenisä (Yle)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?