Kotimaa

Viking Isabella ajoi myrskyssä karille Ahvenanmaalla

Julkaistu:

Turusta Tukholmaan matkalla ollut Viking Linen matkustajalautta Isabella ajoi karille viime yönä lähes myrskyksi yltyneessä säässä Ahvenanmaalla.

Pelastusviranomaiset varautuivat suuronnettomuuteen, sillä alus pyysi evakuointiapua matkustajien pelastamiseksi.

Isabellalla on yli 800 henkilöä. Heistä 655 on matkustajia ja 156 henkilökuntaan kuuluvia. Aamuyön tunteina evakuointisuunnitelmista luovuttiin, ja alus jäi odottamaan hinausapua.

Turusta aikataulun mukaan kello 21 lähteneen aluksen oli määrä poiketa Långnäsin satamassa noin 40 kilometriä Maarianhaminasta itään. Alueella puhaltaneen voimakkaan ja puuskittaisen tuulen vuoksi aikeesta luovuttiin ja Isabella jatkoi kello yhden aikaan etelään.

Alus oli Stalholmin läheisyydessä, kun se sai pohjakosketuksen. Laivassa tuntui voimakas tärähdys ja mm. diskotiloissa tavarat lensivät pöydiltä. Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut.

Tilanne laivalla oli aluksi kaoottinen. Osa matkustajista nousi jo pelastusveneisiin. Kaikki alimmat kannet tyhjennettiin, ja matkustajat koottiin kokoustiloihin, jotka sijaitsevat kahdeksannella kannella.

Ilta-Sanomien erikoisnumero kertoo tänään onnettomuuden yksityiskohdat sekä matkustajien ja pelastajien tunnelmat. Lehti on myynnissä suurimmissa myyntipisteissä pääkaupunkiseudulla, sekä Turun, Tampereen, Lahden, Salon ja Forssan alueella.

Lataa IS:n erikoissivut pdf-tiedostona (868 kt, vaatii Acrobat Reader -ohjelman)

Tuoreimmat