Kotimaa

Poliisi etsii viittä hiv-miehen seksipartneria

Julkaistu:

Rovaniemen poliisi etsii viittä tutkinnassa tuntemattomaksi jäänyttä asianomistajaa liittyen epäiltyyn hi-viruksen levittämiseen.

Rikosylikomisario Jukka Haataja kertoo, että tartuttajaksi epäilty Aki Hakkarainen, 24, on kuulusteluissaan kertonut poliisille useista naissuhteistaan, ja tähän mennessä poliisi on tarkistanut yli neljänkymmenen naisen henkilöllisyyden ja liittymisen tapaukseen. Rikosilmoituksia on kirjattu 27.

Haatajan mukaan selvittämättömissä tapauksissa poliisilla on käytettävissään vain vähäisiä tietoja tapahtumapaikasta ja naisista, sillä Hakkarainen ei ole pystynyt tarkentamaan kertomuksiaan.

Heitä kaivataan:

40-50 -vuotias
nainen Rovaniemeltä

Hakkarainen kertoo olleensa vuoden 2002 tai 2003 aikana suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä noin 40-50-vuotiaan naisen kanssa. Nainen on tuolloin asunut Rovaniemen Korkalovaarassa Hillapolulla. Nainen on käynyt laulamassa karaokea paikallisessa ravintolassa, missä Hakkarainen oli tutustunut naiseen.

40-50 -vuotias
nainen Sudentiellä

Hakkarainen kertoo noin 40-50 vuotiaasta naisesta, jonka hän oli tavannut paikallisessa ravintolassa vuonna 2003 ja mennyt hänen kanssaan kerrostaloon Sudentielle. Hakkaraisella ei ole tietoa siitä, onko nainen varmuudella asunut kyseisessä osoitteessa. Hakkarainen oli ollut naisen kanssa talon saunaosastolla.

Nainen kesältä
2006, Rovaniemi

Naisista yhden Aki Hakkarainen kertoo tavanneensa ravintola Valdemarin rannassa kesällä 2006, hänen nimeään Hakkarainen ei muista. Hakkarainen oli mennyt myöhemmin illalla naisen kanssa ravintola Valdemariin, mistä on lähtenyt tämän mukana naisen asuntoon Rovaniemen Rantavitikalle, Ylikorvantielle. Ylikorvantiellä naisen asunto on sijainnut todennäköisesti talossa, joka on yksi monista asuinalueen Domus Arctica -säätiön taloista. Kerrostalossa on menty naisen asuntoon.

30-40 -vuotias
nainen Louhikkotiellä

Hakkarainen kertoo tavanneensa vuonna 2002 noin 30-40 -vuotiaan naisen, jonka kanssa on mennyt ravintolasta jatkoille silloiseen asuntoonsa Louhikkotielle. Asunnossa on asunut ko. aikaan vuokralla myös toinen mies.

Nuorehko nainen yöjunassa
Tampere-Rovaniemi

Hakkarainen kertoo olleensa naisen kanssa suojaamattomassa seksikontaktissa makuuvaunussa, välillä Tampere - Rovaniemi. Naiseen Hakkarainen on kertonut tutustuneensa junan ravintolavaunussa, molemmat ovat tulleet junaan Jyväskylästä. Tampereella molemmat ovat käyneet yhdessä oluella asemabaarissa. Nainen oli ollut suurin piirtein Hakkaraisen ikäinen. Hakkarainen oli tapahtuma-aikaan kertonut asuneensa Rovaniemellä, vuotta hän ei muista. Poliisin tietojen mukaan Hakkarainen on asunut vuodesta 2002 eteenpäin Rovaniemellä.

Rovaniemen rikospoliisi pyytää kuvailluista tapauksista tietäviä ottamaan yhteyttä asiaa tutkivaan tutkintaryhmään, p. (016) 329 5452, kello 8 - 16 välisenä aikana.