Timo Soini: Maiden myynti venäläisille on lopetettava

Julkaistu:

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mielestä Suomessa on lainsäädännöllä lopetettava tonttien ja kiinteistöjen myynti EU:n ulkopuolisille maille - eli venäläisille.

- Sellainen vastavuoroisuusperiaate pitäisi olla, että jos suomalaiset eivät saa ostaa kyseisestä maasta kiinteistöjä ja maata, niin eivät hekään saisi ostaa täältä. Vuokrata kyllä voi, mutta ei ostaa, sanoo Soini.

Hänen mielestään venäläisten vyörystä Suomeen voi tulla myös kansallisen turvallisuuden ongelma.

- Sellaiset skenaariot ovat aika rankkoja, että tietyissä osissa Suomea suomalaiset ovat vähemmistönä. Sehän on vasta näkymä, mutta jos se toteutuisi, niin en osaa pitää sitä erityisen tavoiteltavana, huomauttaa Soini.

IS kertoi lauantaina, että esimerkiksi rajakaupunki Imatran kiinteistöjen enemmistö olisi nykyisellä ostovauhdilla venäläisten omistuksessa vuonna 2015.

"Maapohjaa ei

pitäisi myydä"

Timo Soini tuli eilen Imatralta. Hänen mukaansa siellä asiasta kuulee todella paljon.

- Päättäjillä tässä asiassa puhuvat ruplan ja euron ja dollarin kuvat. Mutta tavallinen kansa on aika voimakkaasti tätä vastaan.

- En minäkään vuokraamista vastusta ja turistikäyntejä, mutta maapohjaa ei pitäisi myydä. Niinhän Suomessa toimivat monet kaupungitkin.

Soinin mukaan idän rekkaralli ja rajajonot olisi yksinkertaista ratkaista.

- Mitään ei muka voida tehdä...Mutta jos täältä ei pääse sinne autolla, niin sieltä ei pääsisi tänne autolla. Yksi yhteen, niin tämä touhu loppuu hyvin nopeasti, Soini esittää.

IS Juha-Pekka Tikka