Joe Biden jyrähti Brittney Grinerin vankeustuomiosta – esitti heti tiukan vaatimuksen

Joe Biden kommentoi Brittney Grinerin vankeustuomiota.

Brittney Griner sai yhdeksän vuoden vankeustuomion.

4.8. 21:42

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kommentoi yhdeksän vuoden vankeustuomion Venäjällä saaneen Brittney Grinerin tilannetta Valkoisen talon tiedotteessa.

– Tänään yhdysvaltain kansalainen Brittney Griner sai yhdeksän vuoden vankeustuomion, ja saimme jälleen yhden todisteen siitä, minkä maailma jo tiesi: Venäjä pitää Brittneyä vankina väärin perustein, Biden jyrisi.

– Tämä on anteeksiantamatonta. Vaadin Venäjää vapauttamaan hänet välittömästi, jotta hän pääsee takaisin vaimonsa, rakkaidensa, ystäviensä ja joukkuetovereidensa luokse.

Koripallon maailmanmestari ja olympiavoittaja Griner vangittiin venäläisellä lentokentällä helmikuussa, kun hän jäi kiinni huumausaineiden hallussapidosta. Grinerilla oli hallussaan alle gramma hasisöljyä.

Lisäksi Biden kertoo tiedotteessaan tekevänsä töitä 31-vuotiaan koripalloilijan vapauttamiseksi.

– Hallintoni jatkaa väsymätöntä työtä ja pyrkii kaikin mahdollisin keinoin tuomaan Brittneyn ja Paul Whelan turvallisesti kotiin niin pian kuin mahdollista.

Whelan on yhdysvaltalainen entinen merijalkaväen sotilas. Hän on vangittuna Venäjällä ja syytettynä vakoilusta. Hänelle langetettiin kesäkuussa 16 vuoden vankeustuomio.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?