Huippujoukkueen pelaajat eivät osallistuneet sodanvastaiseen eleeseen – yleisö raivostui

Tunteet kuumenivat Kaunasissa pelatun Euroliigan ottelun ensimetreillä.

Myös Euroliiga vastustaa Ukrainan sotaa. Kaikki joukkueet eivät ole mukana mielenilmauksissa.

Liettuan ja Serbian suurseurat kohtasivat toisensa Euroliigan parketilla sunnuntaina. Illan kohauttavin hetki nähtiin jo ennen ottelun alkua, kun serbialaisseura Crvena zvezdan eli Punaisen tähden pelaajat kieltäytyivät osallistumista Ukrainan sodanvastaiseen tempaukseen.

Asiasta uutisoi Liettuan yleisradioyhtiö LRT.

Ennen ottelun alkua sekä tuomarit että kotijoukkue Zalgiris Kaunasin ja vierasjoukkue Crvena zvezdan pelaajat asettuivat riviin keskelle kenttää. Heidän oli tarkoitus pidellä yhdessä tuumin sini-keltaista lakanaa, jonka englanninkielisessä tekstissä vaadittiin sodan päättymistä.

Tämä on ollut tapana kaikissa Kaunasin Euroliigan kotipeleissä.

Belgradilaiset kuitenkin kieltäytyivät tarttumasta lakanaan. Lopulta sitä pitelivät vain tuomarit ja kotijoukkueen pelaajat.

Serbialaisten ele sai yleisön kiihdyksiin. Zalgirisin kannattajat buuasivat vierasjoukkueen pelaajille äänekkäästi koko seremonian ajan.

Crvena zvezdan amerikkalaispelaaja Aaron White kertoi jälkikäteen Twitterissä, että joukkuetta oli kielletty tarttumasta lakanaan.

– Joukkueellemme ohjeistettiin etukäteen, että emme saa koskea lakanaan. Haluan tehdä selväksi, että en kannata sotaa ja haluan maailmaan rauhan, White kirjoitti sydämien kera.

Kotijoukkue Zalgiris voitti ottelun jatkoajan jälkeen. Peli oli menestyksekkään uran tehneen liettualaispelaajan Paulius Jankunasin viimeinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?