Awak Kuier varattiin WNBA:han numerolla kaksi - Koripallo - Ilta-Sanomat

Upeaa historiaa! Suomen superlupaus Awak Kuier varattiin naisten NBA:han numerolla kaksi

Dallas Wings huusi Kuierin nimen heti WNBA:n varaustilaisuuden toisella vuorolla. Yksikään suomalainen ei ole aiemmin pelannut sarjassa.

Awak Kuier on WNBA:n tuore kakkosvaraus.­

16.4. 2:19

Suomen Awak Kuier, 19, varattiin perjantain vastaisena yönä koripalloilun naisten NBA:han koko varaustilaisuuden toisena pelaajana.

Kotkan Peli-Karhujen kasvatin varasi Dallas Wings.

Samalla joukkueella oli hallussaan myös ykkösvaraus, jolla se poimi Texasin yliopiston Charli Collierin.

195-senttisen Kuierin varausta osattiin odottaa tilaisuuden ensimmäisten pelaajien joukossa.

Kuier itse seurasi suomalaisittain historiallista varaustaan Italiasta käsin, jossa hänen ammattilaiskautensa on kesken.

– Haluan vain sanoa, että olen niin kiitollinen isälleni, äidilleni ja sisaruksilleni. Olen kiitollinen, että minulla on tuollainen perhe, joka tukee minua kaikessa, mitä teen. Olen niin iloinen ja kiitollinen, Kuier sanoi tv-haastattelussa heti varauksensa jälkeen.

– Tahdon olla roolimalli nuorille suomalaisille koripalloilijoille. Haluan olla esimerkki, että hekin pystyvät tähän.

Suomalaislupauksen varaus oli myös koko maailman mittapuulla hyvin harvinainen, sillä kyseessä oli ensimmäinen kerta kymmeneen vuoteen, kun kärkiviisikossa varataan pelaaja Yhdysvaltojen ulkopuolelta.

Yksikään suomalainen ei ole koskaan pelannut maailman ykkösliigassa WNBA:ssa.

Ennen Kuieria sarjaan oli suomalaisista varattu vain Taru Tuukkanen vuonna 2001. Neljännellä varauskierroksella 57. pelaajana New York Libertyyn varattu Tuukkanen ei kuitenkaan koskaan pelannut WNBA:ssa.

Kakkosvarauksen myötä Kuierista tulee lähes varmuudella sarjan ensimmäinen suomalaispelaaja. WNBA-kausi pelataan touko–syyskuun välillä.

Kuier on syntynyt Egyptissä, jonne hänen vanhempansa pakenivat Sudanista maan sisällissotaa. Kotkaan perhe muutti Kuierin ollessa kaksivuotias. Hänellä on kuusi sisarusta.

Kasvattajaseurastaan Peli-Karhuista Kuier siirtyi vuonna 2017 Helsinkiin akatemiajoukkue HBA-Märskyyn, josta sentteri jatkoi viime kesänä Italian pääsarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvaan Virtus Eirene Ragusaan.

Kuier on myös Suomen maajoukkueen ykköstähti.

Kuier debytoi maajoukkueen eli Susiladiesin riveissä jo 16-vuotiaana vuonna 2017. Nykyään hän on joukkueen ykköstähti.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?