Susiladies otti ensimmäisen EM-karsintavoittonsa kuuteen vuoteen – huono alku kääntyi voitoksi Portugalista

Voitto oli Suomelle ensimmäinen yhteensä neljästä karsintalohkossaan pelatusta ottelusta.

15.11.2020 2:40 | Päivitetty 15.11.2020 5:12

Suomen naisten koripallomaajoukkue on ottanut voiton Portugalista pistein 70–62.

Portugalin kaataminen oli Susiladiesin ensimmäinen EM-karsintavoitto kuuteen vuoteen, kerrotaan koripalloliiton julkaisemassa tiedotteessa. Liiton tiedotteessa ylistetään muun muassa "loisto-ottelut" pelanneita Lotta-Maj Lahtista ja Elina Koskimiestä.

Susiladiesin kerrotaan saaneen pahimman mahdollisen alun otteluun ja Portugali ehti takoa nopeasti 12 pistettä Suomen kahta pistettä vastaan. Tilanne kääntyi kuitenkin nopeasti.

– Aloimme pelaamaan ihan peruskoripalloa. Se on tullut tässä yleisen kulttuurin muutoksen rinnalla, että olemme oppineet oikeasti pelaamaan. Havaitsemaan, mitä vastustajan puolustus tekee, löytämään heikot kohdat, ja iskemään niihin, joukkueen päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi tiedotteen mukaan.

Sandvik upotti uransa ensimmäiset maajoukkuepisteet

Lisäksi tiedotteessa suitsutetaan 17-vuotiasta Henna Sandvikia, joka upotti ottelussa uransa ensimmäiset maajoukkuepisteet. Portugal ehti kuroa kiinni suomalaisten rakentamaa piste-eroa ja joukkue oli vain kolmen pisteen päässä, kun peliaikaa oli jäljellä noin neljä minuuttia.

Tässä kohtaa Sandvik heitti onnistuneesti kaksi peräkkäistä kolmosta, joilla Suomi karkasi jälleen Portugalia pisteissä.

– Henna on pitkän matkan alussa, mutta hän on myös pelkäämätön koripalloilija, päävalmentaja Salminen iloitsi ottelun jälkeen ja kuvaili Sandvikin laittaneen tärkeällä hetkellä kylmäpäisesti sisään kaksi kolmosta.

Ottelun kovin pistesaldo oli Koskimiehellä, joka teki yhteensä 21 pistettä. Hän sai tiedotteen mukaan peräti kymmenen vapaaheittoa, joista jokainen meni sisään.

Portugalin puolella pisteitä tahkosivat eniten Sofia Silva ja kolme kolmosta upottanut Laura Ferreia.

Merkittävää voittoa edelsi epäonninen viikko

Voitto oli Suomelle ensimmäinen yhteensä neljästä karsintalohkossaan pelatusta ottelusta. Susiladies hävisi aiemmin tällä viikolla Ukrainaa vastaan pelatun ottelun ja oli kyseisen pelin jälkeen ainoa lohkonsa joukkue vailla voittoja.

Portugalia vastaan pelattuun otteluun tehtiin Suomen koripalloliiton Basket.fi-sivuston mukaan hienoinen muutos joukkueen kokoonpanoon, kun Roosa Lehtoranta nostettiin Ukraina-pelin tiimellyksessä loukkaantuneen Janette Aarnion tilalle. Aarnio loukkasi pelissä jalkansa ja jätti ottelun kesken.

Suomen maajoukkueella oli ollut ennen Portugali-peliä muutenkin huonoa onnea, kun koronatartunta sysäsi suomalaisen naiskoripalloilun ykköstähden Awak Kuierin sivuun karsintaotteluista.

Oireettoman Kuierin kerrottiin aiemmin viikolla olevan eristyksessä muusta joukkueesta. Maajoukkueen muiden pelaajien koronatestien tulokset ovat olleet negatiivisia.

Karsintojen viimeiset ottelut pelataan tammi–helmikuun vaihteessa.

Juttua korjattu 15.11.2020 kello 5.12: Voitto oli Suomelle ensimmäinen neljästä karsintalohkossa pelatusta ottelusta, eikä neljästä Portugalin EM-karsintakuplassa pelatusta ottelusta. Otteluista kaksi on pelattu jo viime vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?