Seksiä vaatinut härski seurapomo kosti tähtipelaajalleen – jätti palkat maksamatta ja antoi potkut - Koripallo - Ilta-Sanomat

Seksiä vaatinut härski seurapomo kosti tähtipelaajalleen – jätti palkan maksamatta ja antoi potkut

Milica Dabovic edusti Serbiaa Rion olympialaisissa 2016.

Julkaistu: 7.7. 12:40

Uransa lopettanut serbialaistähti kertoo saaneensa urallaan useita seksipyyntöjä seurapomoilta.

Serbialainen koripalloilija Milica Dabovic päätti peliuransa vuonna 2016.

Dabovic johdatti kapteenina Serbian maajoukkueen EM-kultaan vuonna 2015. Niinpä Serbian naiset ylsivät ensimmäistä kertaa historiassaan olympialaisiin, Rio de Janeiroon 2016. Ensimmäisissä olympialaisissaan serbialaiset nappasivat pronssimitalit.

Nyt sveitsiläinen Blick-lehti on kirjoittanut Dabovicin, 38, uran synkemmistä kokemuksista.

Dabovic sanoo Blickin jutussa saaneensa urallaan potkut seurajoukkueestaan, koska ei suostunut seksiin seurapomon kanssa.

Dabovic kertoo, että hän sai moraalittomia ehdotuksia uransa aikana useammassakin seurassa. Dabovic ei kuitenkaan Blickin jutussa erittele, mistä seurajoukkueista on kyse.

Euroopan kovissa sarjoissa Dabovic edusti uransa aikana muun muassa WBC Spartak Moskovaa, serbialaisia huippuseuroja Crvena Zvezdaa ja Partizania sekä turkkilaista Besiktasia.

Dabovic (vas.) ja muu Serbian joukkue tuulettaa, kun Rion olympialaisten pronssiottelussa kaatui Ranska.

– Seuran presidentti halusi harrastaa seksiä kanssani, mutta kieltäydyin. Kolme kuukautta myöhemmin sain potkut. Minulle ei edes maksettu palkkaa tuona aikana, Dabovic paljastaa.

Eräässä toisessa seurassa hän joutui melko samanlaisen kokemuksen eteen.

– Solmin sopimuksen seuraan ja sitten sain puhelun joltain korkeassa asemassa olleelta henkilöltä. Hän pyysi minua nukkumaan kanssaan. Kieltäydyin ja jätin seuran.

Dabovic toteaa olevansa ylpeä, ettei hän koskaan suostunut minkäänlaisiin moraalittomiin vaatimuksiin.

– Olen iloinen, etten koskaan levittänyt jalkojani. En silloin, kun ansaitsin 20 000 frangia kuukaudessa, enkä silloin, kun en saanut yhtäkään senttiä pelaamisestani. Minulla on puhdas omatunto ja voin katsoa itseäni peilistä ilman mitään ongelmia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?