Antti Zittingin autoon törmättiin Lidlin parkkipaikalla – kolaroija pakeni paikalta, mutta kaksi silminnäkijää tuli avuksi - Koripallo - Ilta-Sanomat

Antti Zittingin autoon törmättiin Lidlin parkkipaikalla – kolaroija luuli päässeensä pälkähästä, ­mutta toisin kävi

Antti Zitting kuuluu kansainvälisen koripalloliiton hallitukseen.

Julkaistu: 22.6. 20:39

Suomalaisen koripallopomon Volvo koki kovia Lidlin parkkipaikalla.

Antti Zittingillä kävi maanantaina onni onnettomuudessa. Helsingissä Lidlissä ruokaostoksilla olleen Zittingin autoon peruutettiin parkkipaikalla ja kolaroinut henkilö poistui paikalta jättämättä mitään ilmoitusta aiheutuneesta vahingosta.

Se ei ole onnekas tapahtuma, mutta sen sijaan sitä seurannut toiminta oli Zittingille iloksi.

Kansainvälisen koripalloliiton Fiban hallituksen jäsen sai apua sivullisilta, sillä hän ei itse nähnyt tapausta. Kaksi latvialaista silminnäkijää todisti tapahtuman ja jäi parkkipaikalle odottamaan kolhitun Volvon omistajan saapumista paikalle.

Zitting sai vahingontekijän auton rekisterinumeron tarkkasilmäisiltä todistajilta.

– Auton vahingot eivät olleet mitenkään mielettömiä. Aivan uskomattoman hieno juttu sen sijaan oli, että tämä pariskunta, varsinkin ulkomaalaisina jotka olivat matkalla lautalle, otti tuntomerkit talteen ja jäivät odottamaan minua, puhelimitse tavoitettu Zitting kertoo Ilta-Sanomille.

Zittingin mukaan hänen Volvonsa etumaski, toinen etuvalo sekä auton etuosan maalipinta vahingoittuivat törmäyksessä. Hän kertoo jo olleensa yhteydessä poliisin ja tehneensä asiasta rikosilmoituksen.

Vaikka vahingot olivat verrattain pienet, häntä harmittaa paikalta poistuminen mitään ilmoittamatta.

– Tällaisia sattuu, mutta kun viestiä ei jätetty niin se on asia erikseen. Sen sijaan latvialaisten toiminta oli todella esimerkillistä, todellista veljeskansojen yhteistyötä. Olen jo lähettänyt heille viestin kiitokseksi, ja jos näen heidät uudestaan niin he saavat suuren kiitoksen, halauksen ja vielä jotain muutakin.

64-vuotias Zitting on vaikutusvaltainen koripallojohtaja. Hän toimi Koripalloliiton puheenjohtajana 2013–19 ja istuu ensimmäisenä suomalaisena sekä Fiban että Fiba Europen hallituksissa.

Pelaajaurallaan hän edusti Panttereita 1970-80-luvuilla ja pelasi kaikkiaan 119 A-maaottelua Suomen paidassa.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?