Susijengille ilmiömäinen nousu haudan partaalta voittoon! - Koripallo - Ilta-Sanomat

Susijengille ilmiömäinen nousu haudan partaalta voittoon!

Teneriffalla Espanjan pääsarjaa pelaava Sasu Salin kuului Suomen kantaviin voimiin.

Julkaistu: 23.2. 22:17

Suomi käänsi 18 pisteen takamatkan elintärkeäksi voitoksi Sveitsiä vastaan EM-karsinnassa.

Suomi oli elintärkeässä EM-karsintaottelussa Sveitsiä vastaan jo haudan partaalla. Jostakin Suomi kuitenkin kokosi rivinsä pahimmalla mahdollisella hetkellä ja käänsi ottelun ilmiömäisesti viiden pisteen voitokseen 69–64.

Arvokas voitto tietää sitä, että EM-kisapaikka on jo puoliksi Suomen taskussa. Jos Suomi voittaa Sveitsin kotiottelussaan ensi vuoden helmikuussa, kisapaikka varmistuu.

Suomen selkeä ykköspelaaja oli Sasu Salin, joka kuvasti mainiosti koko Suomen ryhtiliikettä. EM-karsinnan avauksessa Salin jäi tyystin pisteittä, Fribourgissa pallo alkoi vihdoin löytää sukkaan, ja Salin heitti kaikkiaan 25 pistettä.

Salin nousi isoon osaan erityisesti siinä vaiheessa, kun Suomi alkoi toden teolla nousta kamppailemaan ottelun voitosta.

Suomen alku oli todella masentava. Heittopeli oli kuin suoraa jatkumoa torstaina pelatusta Serbia-ottelusta.

Suomi ei saanut palloa sisään korin alta, ei keskietäisyydeltä eikä kolmoskaaren takaa.

Sveitsi puolestaan rallatteli iloisia hyökkäyksiä ja karkasi korkeimmillaan 18 pisteen karkumatkalle.

Suomen täydellistä jäätymistä kuvaa se, että Suomi oli ensimmäisellä ja toisella neljänneksellä yhteensä 11 minuuttia ja 14 sekuntia peräkkäin ilman pelitilannekoria!

Topias Palmi teki korin, kun avausneljännestä oli jäljellä 2.57. Seuraavan pelitilannekorin Suomi teki vasta, kun toista neljännestä oli jäljellä 1.43 (Alex Murphy). Välissä Suomi teki kahdeksan pistettä pelkillä vapaaheitoilla.

Toisella jaksolla pelin kuva muuttui täysin. Sveitsin peli alkoi sakata perinpohjaisesti, ja Suomi alkoi kuroa eroa kiinni piste pisteeltä.

Suomi siirtyi ensimmäisen kerran johtoon vasta pari minuuttia ennen loppua ja piti johdon vaivoin loppuun saakka.

EM-karsinta jatkuu seuraavan kerran vasta ensi marraskuussa. Silloin Suomella on edessään kotipeli Georgiaa ja vieraspeli Serbiaa vastaan.