Korisliigan ottelussa kuultiin rasistista huutelua – toiminnanjohtaja tiukkana: ”Ei enää mitään asiaa Vilppaan matseihin”

Julkaistu:

Koripallo
Toiminnanjohtaja Marko Vihiniemen mukaan Vilpas on saanut tietoonsa rasistiseen huuteluun syyllistyneen katsojan henkilöllisyyden.
Salon Vilpas julkaisi sunnuntaina tiedotteen, jossa seura pahoitteli lauantain Korisliigan Vilppaan ja Ura Basketin välisessä ottelussa kuultua rasistista huutelua.

– Saimme eilen (lauantaina) illalla myöhään tiedon, että tällaista on tapahtunut. Aamupäivällä selviteltiin sitten että mitä on tapahtunut ja kenen toimesta, ja aika monesta suunnasta sitten tuli tietoa, että jossain tilanteessa oli yksittäisen katsojan toimesta tapahtunut rasistista huutelua, Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi kertoi Ilta-Sanomille.Turun Sanomien mukaan katsomosta kuulunut rasistinen solvaus kohdistui Ura Basketin kanadalaiseen Tyrell Bellot-Greeniin.

– Erittäin valitettavaa ja tuomittavaa käytöstä. Tämmöistä ihonväriin liittyvää rasistista huutelua siellä tapahtui, Vihiniemi vahvisti.

Vihiniemen mukaan seura on saanut tietoonsa rasistiseen huuteluun syyllistyneen yksittäisen katsojan henkilöllisyyden, mutta ei ole vielä tavoittanut häntä.

– Kun henkilön kanssa saadaan asiat keskusteltua, on sanktio tietysti luvassa. Hänellä ei ole enää mitään asiaan Vilppaan matseihin. Haluamme irtaantua täysin tästä toiminnasta. Tämä ei edusta millään tavalla seuran tai meidän kannattajaryhmämme arvoja, Vihiniemi totesi.

Huutelu kuului katsomossa olleiden lisäksi myös joidenkin pelaajien korviin. Vihiniemen mukaan tapahtumasta on pyörinyt videopätkä sosiaalisessa mediassa.

– Palautetta tuli sekä katsojilta että myös kentällä tai vaihtopenkillä olleilta pelaajilta. Itsekin olin hallissa, mutta en ollut ihan kyseisen katsojanosan lähellä. Minulle asti huuto ei kuulunut, Vihiniemi sanoi

”Joukkueiden välillä asia on fine”

Seurojen välillä tapahtuma on käyty läpi. Molemmat osapuolet ovat yhteisymmärryksessä tilanteen suhteen.

– Olimme tietysti Ura Basketiin yhteydessä ja käytiin tämä seurojen välillä läpi. Molemmilla oli konsensus siitä, että tämä on nyt yksittäisen ihmisen toilailuja. Joukkueiden välillä asia on fine, Vihiniemi sanoi.

Vihiniemi ei ole törmännyt vastaavaan tilanteeseen Vilppaan toiminnanjohtajana. Yleisesti ottaen hän kokee, että lauantai-iltana nähdyn kaltaiset välikohtaukset ovat suomalaisessa koripallossa harvenemaan päin.

– Omassa historiassani viiden vuoden aikana tämä oli ensimmäinen tapaus. Onni on se, että nämä ovat nyt harventuneet, mutta välillä näitä pompsahtaa esille. Kaikki tapaukset ovat tietysti tuomittavia.

Vihiniemi toivoo, että ikävä tilanne jää Vilppaan kohdalta yksittäiseksi tapaukseksi.

– Meidän kohdalla tämä oli ensimmäinen tapaus, ja pyritään siihen että myös viimeinen. Tietenkään emme pysty ihmisten sanomisiin ja tekemisiin vaikuttamaan ottelussa, mutta haluamme näyttää esimerkkiä ja tunnustaa arvojamme.

– Sillä miten reagoimme näihin tilanteisiin pyrimme osoittamaan, että tämä on erittäin tuomittavaa käytöstä.