Espanjan pitkä odotus on nyt ohi – voitti koripallon MM-kullan näytöstyyliin

Julkaistu:

Koripallo
Espanja palasi koripallon maailmanmestariksi 13 vuoden tauon jälkeen.
Aasiassa pelattavat MM-kisat näyttävät sopivan Espanjalle täydellisesti.

Kun MM-kisat pelattiin edellisen kerran Aasiassa (Japanissa 2006), Espanja vei historiansa ensimmäisen maailmanmestaruuden kukistettuaan loppuottelussa Kreikan 70–47.

Välissä on pelattu kahdet MM-kisat Euroopassa (Turkissa 2010 ja Espanjassa 2014), mutta niissä Espanja ei yltänyt mitalipeleihin laisinkaan.

Kun MM-kisat palasivat tänä vuonna Aasiaan – nyt Kiinaan – Espanja oli jälleen täyttä timanttia. Espanja kukisti MM-loppuottelussa Argentiinan 95–75.

Espanja näytti heti ottelun alussa olevansa todella vahva. Argentiina teki pelin ensimmäiseen neljään ja puoleen minuuttiin vain kaksi pistettä, ja Espanjan johto tuossa vaiheessa oli 14–2.

Argentiina ei koskaan toipunut Espanjan hurjasta alkurynnistyksestä. Argentiina ei johtanut ottelua kertaakaan, avauskorin jälkeen Argentiina pääsi lähimmillään pisteen päähän, kun Gabriel Deck kavensi tilanteeksi 13–14.

Sen jälkeen Espanja karkasi jälleen omille teilleen.

Espanja johti päätösneljänneksen alkaessa 19 pisteellä (66–47) ja sai nautiskella tulevaa MM-kultaa viimeisen kymmenminuuttisen ajan.

Espanjan paras pistemies oli takamies Ricky Rubio, joka heitti 20 pinnaa. Toinen takamies Sergio Llull heitti 15 pinnaa, ja pitkän pään miehistä Marc Gasol pussitti 14 pinnaa.

Hopeajoukkue Argentiinan tehokkain oli Deck koko ottelun korkeimmalla pistemäärällä (24).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt