Serbialle tuli noutaja MM-koripallossa – 39-vuotias tehomies yksi Argentiinan suurimmista sankareista

Julkaistu:

Koripallo
Argentiina kaatoi MM-puolivälierässä Serbian 97–87.
Argentiina valtasi ensimmäisenä joukkueena paikan koripallon miesten MM-kisojen välieriin, kun se kaatoi Kiinan Dongguanissa pelatussa puolivälierässä MM-suosikkeihin lukeutuneen Serbian 97–87 (54–49).

Argentiinan edellinen MM-välieräpaikka on vuodelta 2006, ja maa on viimeksi yltänyt MM-mitalille vuonna 2002 sijoituttuaan hopealle. Tuossa Argentiinan ”Kultaisen sukupolven” ryhmässä pelasi Luis Scola, jolla on ikää 39 vuotta ja joka tänään nosti 20 pistettä Serbiaa vastaan.

Veteraani teki pisteistään kahdeksan Argentiinan karatessa päätösneljänneksellä Serbialta. Facundo Campazzo puolestaan kokosi näyttävät tilastot: 18 pistettä, 12 syöttöä, kuusi levypalloa ja kolme riistoa.

– Uskoimme tähän, ei (Serbian voittaminen) ollut mahdotonta. Meillä on hieno joukkue ja hienosti energiaa, laitahyökkääjä Patricio Garino (15 pistettä) hehkutti kisoissa tappioitta jyränneiden argentiinalaisten osaamista.

Serbia tuli MM-turnaukseen vahvalla vireellä, sillä se voitti kaikki kymmenen turnaukseen valmistavaa peliään. Lohkopeleissä Serbia takoi murskavoittoja, kunnes jatkolohkon päätöspelissä Espanja oli parempi. Ja nyt yksi suursuosikki on mitalipeleistä ulkona, NBA-huippuineen kaikkineen.

– Puolustuksen olisi pitänyt olla parempaa, samoin keskittymisen. Puolivälierät ovat aina pahimpia pelejä, ja nyt menetimme mahdollisuuden voittaa mitali. Yritetään nyt päästä viidenneksi, Sergialle 21 pistettä tehnyt NBA-seura Sacramenton takamies Bogdan Bogdanovic totesi.

Espanja löi Puolan

Kisoissa voitosta voittoon heittänyt Espanja piti kurissa sinnikkään Puolan, jonka ainoa aiempi tappio oli jatkolohkossa Argentiinalle kärsitty 26 pisteen selkäsauna.

Vasta toisen kerran koripallohistoriassaan MM-lopputurnauksessa pelannut Puola keikkui viimeisellä neljänneksellä vielä neljän pisteen päässä, mutta rutinoitu Espanja hallitsi loppuhetket lopulta varmasti.

Päivän toisessa puolivälierässä Espanja selvitti Puolan 90–78 (46–41).

Espanjan ykkösmies oli NBA-pelintekijä Ricky Rubio 19 pisteellään ja yhdeksällä syötöllään. Willy Hernangomez teki 18 pistettä ja kaikki viisi kolmostaan naulannut Rudy Fernandez 16. A.J. Slaughter teki Puolalle 19 pistettä.

Argentiina kohtaa perjantain välierässä voittajan huomenna pelattavasta ottelusta Yhdysvallat–Ranska. Espanja pelaa MM-finaalipaikasta joko Australiaa tai Tshekkiä vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt