Antti Zitting teki suomalaista lajihistoriaa – nousi kansainvälisen koripalloliiton hallitukseen

Julkaistu:

Koripallo
Suomen koripalloliiton entinen puheenjohtaja Antti Zitting valittiin kansainvälisen koripalloliiton Fiba Worldin hallitukseen.
Keväällä Suomen koripalloliiton johdosta väistyneestä Antti Zittingistä on tullut kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen, joka on valittu kansainvälisen koripalloliiton Fiban maailmanlaajuisen organisaation hallitukseen.

63-vuotias entinen aktiivipelaaja Zitting kuvaa pestiä ”ylimmäksi mahdolliseksi tunnustukseksi”. Valinta tehtiin Pekingissä Kiinassa järjestettävässä liiton maailmankongressissa yli 200 maan joukosta.

– Ensi kertaa Suomi on ylimmällä Fiban päättävällä tasolla, Zitting sanoi.

– Tämä on tunnustus rytmin muutoksesta Suomi-koriksessa – yhdessä maailman suurimmista joukkuelajeista. Maailmalla yli 400 miljoonaa pelaa koripalloa. Fiba noteeraa näin osaltaan 2000-luvulla Suomessa laajasti tehdyn laji- ja seuratyön ja Susijengin menestyksen. On ihanaa että meitä kadehditaan, sillä kateus on ansaittava.

Zitting korostaa erityisesti kansainvälisen yhteistyön merkitystä.

– Kotoa ei tulla hakemaan, oli kyse sitten NBA:sta tai kansainvälisen liiton hallituksen jäsenyydestä, hän sanoi.

– Häviämisen riski on suuri, jos ei ole mukana kansainvälisessä kehityksessä.

Zitting muistuttaa, että kuluneena kesänä kaikki tyttö- ja naismaajoukkueet nousivat Euroopassa ylimmälle A-tasolle eli 16 parhaan joukkoon.

– Perustyö tehdään saleissa, seuroissa unohtamatta suurella sydämellä työtä tekeviä vapaaehtoisia niin seuroissa kuin liiton panosta.

Fiban 13 hallituksen jäsenestä neljä tulee Euroopasta, kolme Etelä- ja Pohjois-Amerikasta, kaksi Afrikasta ja kaksi Aasiasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt