Kivikova Serbia löi Susijengin maaottelussa

Julkaistu:

Ennakkoluulottomasti hyökännyt Suomi kiusasi kotijoukkuetta kolmannelle neljännekselle asti.
Suomen miesten koripallomaajoukkue on hävinnyt maaottelussa Serbialle. MM-kisoihin valmistautuva Serbia kaatoi Susijengin kotikentällään Zrenjanissa pistein 95–75 (54–36).

Susijengi avasi ottelun ärhäkästi ja pysyi ensimmäisen neljänneksen hyvin kotijoukkueen kyydissä. Suomi pussitti ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana viisi kolmosta ja repi kuusi hyökkäyslevypalloa.

Vielä toisen neljänneksen puolivälin tienoilla ero Serbian hyväksi oli vain kaksi pistettä, mutta sitten Serbia pääsi rutiinillaan niskan päälle ja vei taukoa edeltäneen viisiminuuttisen 18–2. Tauolle Serbia pääsi siis 18 pisteen johdossa.

Suomi aloitti toisen puoliskon väkevästi 12–0-jaksolla ja nousi kuuden pisteen päähän kotijoukkueesta. Serbia selvisi kuitenkin mustasta hetkestään eikä päästänyt Suomea tasoihin. Serbia löysi taas hyökkäykseensä uutta pontta ja karkasi Suomelta uudelleen kolmannen neljänneksen lopulla.

”Emme kumarrelleet kuvia”

Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi arvioi Suomen onnistuneen parhaiten siinä, että joukkue tuli peliin ennakkoluulottomasti.

– Emme kumarrelleet kuvia, emmekä jännittäneet. Saatiin sellainen liike päälle, joka ehkä vähän yllätti Serbian, Tuovi kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kolmannen neljänneksen alussa Elias Valtosen ja Andre Gustavsonin rohkea hyökkäyspelaaminen ansaitsee maininnat, mutta Topias Palmin puolustus Milos Teodosicia ja muita maailmantähtiä vastaan oli myös huippuluokkaa.

Suomen paras pistemies oli 12 pistettä upottanut Valtonen, joka kahmi myös neljä levypalloa. Tuukka Kotti teki 9 pistettä ja kirjasi neljä levypalloa. Serbialta Stefan Jovic ja 222-senttinen NBA-tähti Boban Marjanovic tekivät 12 pistettä.

– Serbian korinalusvoimalle meillä ei tänään ollut vastusta, mutta iso kiitos kuuluu Tuukka Kotille ja Hannes Pöllälle siitä, miten he taistelivat ja asennoituivat ja antoivat ensimmäisiä iskuja korin alla, Tuovi arvioi.

Serbia kuuluu maailman parhaisiin maajoukkueisiin. Se on saavuttanut viime vuosina hopeaa niin MM- ja EM-kisoissa kuin olympialaisissakin. Serbia on mukana MM-kisoissa, jotka alkavat Kiinassa elokuun lopussa.

Suomi päättää kesänsä ensi viikolla Espoossa pelattaviin otteluihin Liettuaa ja Venäjää vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt