Kauhajoki avasi Korisliigan finaalit voitolla – Kouvojen valmentaja aloittaa videosulkeiset

Julkaistu:

Koripallo
Kauhajoki ei ole hävinnyt kotonaan peliäkään sitten joulukuun alun.
Koripallon hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu avasi miesten Korisliigan finaalisarjan kaatamalla kotonaan Kouvolan Kouvot 96–86 (46–39).

Kotijoukkue sai sarjaan ison edun, sillä se sai levätä lähes puolitoista viikkoa ennen finaalien alkua. Kouvojen välieräsarja venyi seitsemänteen otteluun, minkä takia joukkueella oli takanaan vain kolme lepopäivää.

– Sen merkitys alkoi näkyä loppua kohden, ja uskon sillä olevan vielä isompi merkitys, kun sarja menee eteenpäin, painotti Karhu-tähti Okko Järvi.

Kuudennelta sijalta finaaleihin yltänyt Kouvot yllätti välissä runkosarjavoittaja Vilppaan, mutta Kauhajoki osoittautui kuitenkin liian isoksi palaksi ensimmäisessä finaalissa. Se ei ole ihme, sillä Kauhajoki ei ole hävinnyt kotonaan peliäkään sitten joulukuun alun.

– Kun olen pelannut täällä vierasjoukkueen paidassa, olen pitänyt Kauhajokea aina pahimpana vieraspaikkakuntana. En tiedä, mistä se johtuu, mutta on täällä ainakin äänekkäät fanit, muun muassa Vilppaassa pelannut Järvi spekuloi.

Kouvot hallitsi alkua

Finaalien alku oli isänniltä haparointia, ja Kouvot pääsi viemään ottelua Tuomas Hirvosen johdolla. Kauhajoki löysi kuitenkin vireensä toisella neljänneksellä: Karhu pussitti neljänneksellä 32 pistettä ja pääsi tauolle 46–39-johtoasemassa.

Lento jatkui myös kolmannella jaksolla. Peliä johti Greg Mangano, joka teki neljänneksellä peräti 13 pistettä. Kouvot löysi uuden vaihteen viimeisellä kymmenminuuttisella päästen kahden pisteen päähän isännistä, mutta kouvolalaisten polttoaine loppui pari minuuttia ennen loppua.

Takaa-ajoa johti vahvan ottelun pelannut sentteri Thomas Gibson.

– Hyökkäyspelimme toimii, siihen ei tarvita muutoksia, mutta puolustuspeliin pitää keksiä uusia juttuja. Lauantaina aloitamme videosulkeiset, lupasi Kouvot-luotsi Jyri Lehtonen loppuun.

Karhun paras pistemies oli Mangano (30 pistettä/11 levypalloa). Kouvojen parasta antia esitti Gibson (27/4).

Toinen finaaliottelu pelataan maanantaina Kouvolassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt