Karhubasket jyrää kohti finaaleja Korisliigassa

Julkaistu:

koripallo
KTP-Basket oli myös kolmannessa välierässä vailla mahdollisuuksia.
Miesten Korisliigan mestaruutta puolustava Kauhajoen Karhubasket nousi maanantaina voiton päähän tämän kevään finaaleista, kun se voitti kolmannessa välieräpelissä kotonaan KTP-Basketin 94–70.

Karhubasket pääsee tavoittelemaan ratkaisevaa neljättä voittoa keskiviikkona Kotkassa.

Kotkalaiset eivät ole pystyneet antamaan Karhubasketille välieräsarjassa tiukkaa vastusta, kun kolmaskin kohtaaminen sujui alusta loppuun kauhajokelaisten komennossa. Isännät voittivat ensimmäisen neljänneksen 22–10 ja pitivät siitä lähtien reilua johtoa.

– Säilytimme ihailtavasti malttimme ja esitimme kokeneiden pelaajien kypsää pelaamista. Rakensimme hyviä korintekopaikkoja ja puolustimme niin kuin sovittiin, kehui Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso.

Greg Mangano heitti voittajille 25 pistettä ja Rene Rougeau sekä Cameron Jones kumpikin 19. KTP-Basketista kaksinumeroisiin pisteisiin pääsivät vain Tyrell Nelson (16) ja Michael Pounds (12).

Toisessa välieräparissa Salon Vilpas voitti kotiparketillaan Kouvot 92–91 ja nousi johtoon voitoin 2–1.

Kouvot piinasi myös edellisellä Salon vierailullaan loppuun asti Vilpasta, joka tuolloinkin käänsi pelin lopussa pisteen voitokseen.

Nyt Kouvot johti lähes koko pelin, kunnes Vilpas vääntäytyi edelle kolme minuuttia ennen loppua. Johto vaihteli vielä useaan kertaan, mutta Kouvojen epäonnistuttua viimeisessä hyökkäyksessään taululle jäi taas pisteen kotivoitto.

Jack Gibbs kunnostautui taas Vilppaan ratkaisijana 24 pisteellä. Teemu Rannikko pussitti 18 pistettä. Kouvoista David Gonzalvez heitti 24 ja Ville Kaunisto 19 pistettä.