Koripalloliitosta jysähti – puheenjohtaja Antti Zitting jättää paikkansa

Julkaistu:

koripallo
Koripalloliitolle valitaan uusi puheenjohtaja kahden viikon kuluttua.
Antti Zitting ei jatka Koripalloliiton puheenjohtajana. Zitting ei ole käytettävissä jatkokaudelle, kun Koripalloliiton liittokokous järjestetään vajaan kahden viikon kuluttua Espoossa 27. huhtikuuta. Zitting on johtanut liittoa vuodesta 2013 lähtien.

– Pitää paikkaansa, etten jatka. Ylpeydellä jätän tehtävän uusille voimille. Takana on uskomaton kuusi vuotta. Nyt on paikka sitten osoittaa uusia tuulia, jos sellaisia kaivataan, IS:n Unkarista tavoittama Zitting kertoo.

63-vuotiaan Zitting puheenjohtajakauden aikana Koripalloliitto järjesti mm. EM-kotikisat ja samalla liitto laittoi myös oman taloutensa kuntoon. Menestystä tuli nimenomaan miesten maajoukkueen Susijengin siivittämänä.

– Tämä on ollut ikimuistoinen matka susiperheen kasvamisessa. Me olemme kasvaneet 50 prosenttia puheenjohtajuuteni aikana. Tytöt, pojat, naiset ja miehet ovat pelanneet tyylikkäästi.

Kehitettävääkin on jäänyt.

– Aina asioita jää kesken. Minusta Korisliigan tuote voisi olla vielä parempi. Muuten on kaikilla alueilla jollain tavalla edetty. Haluaisin miesten ja naisten Korisliigassa ambitiotasoa vielä pykälää ylöspäin.

Entisen maajoukkuepelaajan puheenjohtaja-aikana liitossa on ollut myös isoja kähinöitä. Sisäistä vääntöä on käyty huippukoripallon ja seuratyön välillä. Puolitoista vuotta sitten Zittingiä yritettiin kammeta sivuun tehtävästään, mutta kapinaliike ei onnistunut tavoitteessaan.
Koripalloliiton ehdollepanotoimikunta on asettanut ehdolle Zittingin seuraajaksi Joensuussa asuvan Kokoomuksen hallintopäällikkö Timo Elon. On myös mahdollista, että liittokokoukseen mennessä ilmestyy vielä muita ehdokkaita.

Zitting jatkaa vielä tämän kevään kansainvälisen koripalloliiton Fiban Euroopan liiton Fiba Europen hallituksessa.

– Suomi on asettanut minut ehdokkaaksi jatkamaan siellä. Jatkokauden päättää sitten jäsenmaat, joita on 50.

Suomalaisen koripallon suhteen Zittingillä olisi vielä virtaa tulevaisuudessa.

– Haluaisin olla Korisliigan kehittämisessä mukana, jos korisperhe niin toivoo. Korisliiga on tuote, joka näkyy mediassa. Meillä on 600 peliä vuodessa, jotka pystymme välittämään. Siinä olisi työsarkaa, mutta se on seuroista kiinni, onko halua lähteä panostamaan melkein mahdottomaan, koska seuroilla on tietenkin erilaisia intressejä. Siihen olisin käytettävissä, jos porukka niin haluaa, mutta se saattaa olla mission impossible (mahdoton tehtävä).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt