Koripallo

Korisliigan viime kauden tähti kuoli vain 28-vuotiaana – suomalaisvalmentaja kertoo nyt menettämästään ystävästä

Julkaistu:

Koripallo
Jermaine Marshallista ehti tulla Seagullsin päävalmentajan Mikko Larkaksen hyvä ystävä.
Korisliigassa pelaavaa Helsinki Seagullsia kohtasi viikonloppuna suuri suru, kun joukkueen viime kauden tehopelaaja Jermaine Marshall menehtyi vain 28-vuotiaana.

Marshall löydettiin kuolleena kotoaan Ranskassa. Lähdettyään Seagullsista Marshall teki sopimuksen Ranskan kakkostasolla pelaavan Nantesin kanssa.

Marshallin kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen.
– Valtavan suuri osanotto tapahtuneesta hänen läheisilleen. Itse menetin hyvän ystävän, mutta Jermainella oli pieni poika ja vaimo Jenkeissä. He menettivät paljon enemmän, Marshallia viime kaudella valmentanut Seagullsin pääluotsi Mikko Larkas kertoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tieto Jermainen kuolemasta oli täydellinen järkytys ja yllätys. Helsingissä kaikki oli hyvin, ja hänellä oli joukkueessa paljon hyviä ystäviä. Tällainen tieto ei ollut mitenkään odotettavissa, Larkas lisäsi.

Marshall pelasi Seagullsissa vahvan kauden. Hän oli tärkeä palanen SM-pronssimitalit voittaneessa Seagullsissa: pistekeskiarvo 42 ottelussa oli komea 17,8, mikä oli koko Korisliigan seitsemänneksi paras.

Pronssiottelussa BC Nokiaa vastaan Marshall oli 25 pisteellään Seagullsin paras.

Marshall oli myös Nantesin paras pistemies – 14 ottelun pistekeskiarvoksi jäi 14,4, mikä oli Ranskan Pro B -liigan 11:nneksi paras.

Pidetty pelaaja

Paitsi kova pelimies, Marshall oli myös pidetty pelaaja joukkueissaan. Hän ei ollut pelkkä palkkasoturi vaan Larkaksen mukaan aidosti välitti edustamastaan seurasta, myös Seagullsista.

– Hän oli yksi niistä harvoista ulkomaalaisista, joka oikeasti välitti. Lisäksi hän oli loistava pelaaja. Minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa Jermainesta. Ei pelaajana eikä ihmisenä. Hän teki kaiken todella mallikkaasti. Pidin hänen kanssaan yhteyttä myös Helsingistä lähdön jälkeen, Larkas sanoi.

Larkas kertoo saaneensa tiedon Marshallin kuolemasta pari päivää aikaisemmin kuin se kerrottiin julkisuuteen.

– Otimme heti joukkueen kasaan ja puimme tapauksen läpi. Kyllähän siinä kaikki olivat hyvin surullisin mielin, Larkas kertoi.

Sunnuntaina Seagulls hävisi Korisliigassa Joensuussa Katajalle 80–102. Larkas ei kuitenkaan usko, että tieto Marshallin kuolemasta olisi enää sunnuntaina vaikuttanut Seagullsin pelaajiin.

– Vaikka tämä on ollut vaikea viikko ja vaikka olimme erittäin surullisia uutisesta, niin en usko... Silloin kun pelataan, niin pelaajat ja valmentajat sulkevat tällaiset ajatukset pois, Larkas sanoi.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.