Suklaajuoma kaatui vaalealle mekolle matkalla Urheilugaalaan – Tiina Sten keksi nokkelan ratkaisun ja säihkyi punaisella matolla

Julkaistu:

Koripallo
Entinen koripallon naisten maajoukkueen tähtipelaaja Tiina Sten joutui kiperään tilanteeseen matkalla Urheilugaalaan.
Tiina Sten, 33, ajoi kotoaan Turusta kohti Helsingin Hartwall-areenassa torstaina pidettyä Urheilugaalaa, kun hän tajusi kaipaavansa välipalaa ennen punaiselle matolle astelemista.

102 A-maaottelua pelanneella Stenillä oli autossaan suklaakaurajuoma, jonka hän avasi lähes katastrofaalisin seurauksin. Auto heilahti ja juoma lensi suun asemesta hänen yllään olleelle mekolle.
Sten twiittasi tapauksesta perjantaina ja kertoi lisää yksityiskohtia Ilta-Sanomien haastattelussa. Kyseessä ei ollut pieni tahra.

– Juomaa lensi vaalealle mekolleni ihan joka puolelle, Sten sanoi.

Hän tajusi heti, että hänen pitää pysähtyä nopeasti ja tehdä jotain mekkonsa sekä gaalailtansa pelastamiseksi.

– Olin jo lähellä Helsinkiä ja tiesin, että matkan varrella ei ole enää huoltoasemia. Lisäksi aikataulu oli tukala. Minun piti olla viideltä gaalassa ja kello oli jo lähes kahtakymmentä vaille, Sten kertoi.

Onneksi Sten havaitsi bussipysäkin, jolle hän pysähtyi. Pysäkin vieressä oli puhtaan valkeaa lunta. Sten nappasi kourallisen lunta ja hankasi sillä mekkonsa puhtaaksi.

Tahrat onneksi katosivat.

– Vähän jouduin hieromaan, mutta kyllä ne siitä lähti. Pysähdyin sen verran nopeasti, että tahrat eivät ehtineet imeytymään, Sten kertoi.
Ensimmäisen ongelman ratkaisu synnytti uuden pulman. Lumi kasteli Stenin iltapuvun, joka hänen piti saada kuivaksi ennen gaalapaikalle saapumista.

Sten käänsi auton tuuletukset täysille ja kohdisti ilmavirran pukuunsa. Metodi oli tehokas ja tepsi, vaikka matkaa oli jäljellä vain parikymmentä kilometriä.

– Puku ehti kuivaa ajoissa. Se on tosi ohutta materiaalia, Sten sanoi.

Sten pääsi punaiselle matolle kuivassa ja puhtaassa puvussa.

Hän vietti hauskan illan Kisakallion urheiluopiston kutsumana. Sten pyörittää Kisakalliossa kesäisin suosittua tyttöjen korisleiriä.

Stenin mielestä gaalan kohokohta oli koripallolegenda Lea Hakalan valinta Suomen urheilun Hall of Fameen.

– Lea on ollut minulle todella tärkeä henkilö. Emme ehtineet pelaamaan samaan aikaan maajoukkueessa, mutta hän oli meillä joukkueenjohtajana. Hän oli suuri esikuvani.

– Olin ensi kertaa Urheilugaalassa, sillä pelasin 12 vuotta ulkomailla ja kausi oli aina käynnissä samaan aikaan gaalan kanssa. Uran jälkeen kutsuja ei tullut ennen kuin nyt. Oli kyllä tosi hieno kokemus päästä näkemään tuo tapahtuma ja paljon tuttuja urheiluihmisiä, Sten sanoi.


Urheilugaalan jatkot jäivät Stenin osalta melko lyhyiksi, sillä hänen piti palata illalla vielä kotiin Turkuun valmistautumaan perjantain työpäivään.

Ammattikoripallouransa pari vuotta sitten lopettanut Sten työskentelee viestintäalan yrityksessä Viestintäliigassa ja viihtyy työpaikassaan, joka on täynnä urheiluhenkisiä ihmisiä.

– Aina sanonkin, että kun menen töihin, se on kuin menisin pukukoppiin. Meillä on siellä vähän sellainen tunnelma. Teemme toki kovasti töitä, mutta töissä voi olla normaalisti oma itsensä kuin pukukopissakin, Sten sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt