Korisliigan Kobrien päävalmentaja Lars Ekström purki työsopimuksensa – ristiriita oli ”perustavanlaatuinen” - Koripallo - Ilta-Sanomat

Korisliigan Kobrien päävalmentaja Lars Ekström purki työsopimuksensa – ristiriita oli ”perustavanlaatuinen”

Lars Ekström sanoo olevansa valmis viemään Kobrat oikeuteen.

Julkaistu: 4.1.2019 22:07

Korisliigassa pelaavan lapualaisen Kobrien päävalmentaja vaihtuu.

Joukkuetta valmentanut Lars Ekström on jättänyt seuralle työsopimuksen purkuilmoituksen.

Ekströmin korvaajaksi nousee apuvalmentajana ja samalla pelaajana toiminut Ville Turja.

Kyse ei ole potkuista vaan Ekströmin omasta ratkaisusta. Ekström, 55, olisi halunnut jatkaa joukkueen peräsimessä, mutta seurajohto teki asian mahdottomaksi.

– Näkemykseni koripallosta ovat erilaiset seurajohdon kanssa. Ristiriita on perustavanlaatuinen, Ekström, 55, sanoo yksityiskohtiin menemättä.

– Edellytykseni jatkaa työtä Kobrissa on viety.

Ratkaiseva palaveri seurajohdon kanssa käytiin torstaina. Johdon viesti oli sellainen, ettei Ekström katsonut enää voivansa jatkaa pestissään.

– Minulla oli aavistus siitä, että jotain tällaista voi tapahtua.

Työsopimuksen purkuilmoitus tarkoittaa sitä, että Ekström voi hakea lopun sopimusajan palkkaa oikeusteitse. Hän kokee joutuneensa laittoman toiminnan kohteeksi.

– Olen valmis oikeuteen, Ekström sanoo.

Kobrat on Korisliigassa tällä hetkellä toiseksi viimeisenä. Joukkue voitti seitsemästä ensimmäisestä pelistään neljä, mutta viimeisestä 11 ottelusta saaliiksi on tullut vain yksi voitto.

– Itselläni on sellainen olo, että olen tehnyt töitä tällä koulutuksella ja kokemuksella niin hyvin kuin ikinä olen osannut. Olen saanut asioita eteenpäin ja minulla olisi ollut paljon annettavaa kevääseen, Ekström harmittelee kesken jäänyttä pestiä.

– Nyt jää arvoitukseksi miten meille olisi lopulta käynyt.

Ekström kertoo IS:lle etsivänsä saman tien uutta työtä valmentajana.

Korisliigassa Ekström on valmentanut aiemmin Namika Lahtea, Porvoon Tarmoa, Espoon Honkaa ja KTP:tä. Lahtelaisjoukkueen Ekström valmensi kahdesti SM-hopealle.

Pelaajana 196-senttinen Tarmon kasvatti voitti kaksi Suomen mestaruutta HNMKY:n riveissä vuosina 1984 ja 1985. Suomen cupin Ekström voitti Lahden NMKY:ssä 1990.

Miesten maajoukkuetta Ekström edusti vuosina 1984–89. Maaotteluita hänelle kertyi 44. Lisäksi Ekström on voittanut SM-hopeaa amerikkalaisessa jalkapallossa.

Ekström joutui jättämään työnsä Kobrissa kesken myös viime kaudella. Syksyllä 2017 Ekströmillä todettiin syöpäkasvain kielen tyvessä.

Tästä koettelemuksestaan Ekström on toipunut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?