Koripallo

Henrik Dettmann näki vastustajan kokoonpanon vain puoli tuntia ennen ottelua – ”Ohhoh”

Julkaistu:

Koripallo
Liettuan kokoonpano yllätti kaiken kokeneen Suomen päävalmentajan Henrik Dettmanninkin.
Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann koki, että murskavoitosta (103–75) huolimatta Suomi sai hyvän oppitunnin junioripitoista Liettuan maajoukkuetta vastaan.

– Tämä oli meille hyvä oppitunti, miten pitää pelata. Kun pelaamme aktiivisesti, rohkeasti ja aggressiivisesti, pystymme saamaan pelin haltuun. Jos emme, joudumme vaikeuksiin. Jos alamme kävellä, vähän kokemattomammatkin pelaajat alkavat piinata meitä. Suomi pelaa huonoa spaarauskorista, Dettmann sanoi.

LUE LISÄÄ: Kommentti: Susijengin ottelussa härski sumutus

Dettmann sanoi nähneensä Liettuan kokoonpanon vain puoli tuntia ennen pelin alkua. Maan kärkipelaajien sijasta Liettua toi Espooseen A-juniorijoukkueen, joka oli täynnä nuoria ja suurelle yleisölle tuntemattomia pelaajia.


Liettualla oli peräti kahdeksan alle 20-vuotiasta pelaajaa, heistä neljä oli alle 18-vuotiaita. Melkein kaikki olivat pelanneet Liettuan nuorisomaajoukkueissa, mutta aikuisten maajoukkuetasolla ottelu oli kaikille ensimmäinen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kokoonpano yllätti myös Dettmannin, joka on kuitenkin nähnyt ja kokenut koripallomaailmassa paljon.

– Kyllä silloin ajattelin, että ohhoh! Mutta kunnioituksella luin senkin kokoonpanon.

– Hyvin Liettua pani kampoihin. Kyllä tämä peli tarjosi sen todisteen, että meidän pitää olla koko ajan aktiivisia, Dettmann päätti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt