Koripallo

Susijengille upea korisvoitto – nuori joukkue kaatoi Latvian

Julkaistu:

Koripallo
Suomen nuori maajoukkue yllätti Latvian Espoossa 80–73.
Suomen maajoukkueen tulevaisuus on kirjaimellisesti hyvissä käsissä.

Ykköspelaaja Lauri Markkasen poissaolo syksyn maaotteluista tiedettiin, mutta Espoossa ei parketilla nähty myöskään maajoukkueen vakiokasvoja Petteri Koposta tai Sasu Salinia, ei Shawn Huffia tai Matti Nuutista, ei Mikko Koivistoa eikä Alexander Madsenia tai Erik Murphyä.

Suomen nuori ja kokeilupitoinen miehistö pani kuitenkin luun upeasti kurkkuun paljon kokeneemmalla miehistöllä pelanneelle Latvialle.

Suomi voitti jännitysnäytelmän lopulta seitsemällä pisteellä, loppuluvut olivat 80–73 (39–37).
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nuorelle joukkueelle tyypillisesti Suomen peli oli alituista vuoristorataa. Parhaimmillaan Suomi pelasi oikeinkin mallikkaasti, mutta vastaavasti tuli paljon myös heikkoja jaksoja ja suoranaisia lapsuksia, kun nuorten pelaajien tasaisuus ja keskittyminen eivät riittäneet.

Suomi saattoi välillä voittaa lyhyen jakson 8–0 ja toisaalta menettää samanlaisen jakson 0–9.

Ratkaisu näytti jo syntyvän kolmannella neljänneksellä, jonka keskiosa oli Suomelle perin vaikea. Latvia karkasi kahdeksan pisteen johtoon (55–47) ja näytti karkaavan kokonaan Suomen ihmetellessä, mutta Suomi repäisi loppuhetkillä kahden minuutin jakson 8–0 pääasiassa Jamar Wilsonin vahvan pelin ansiosta.

Päätösneljänneksellä sitkeän Suomen pääosaan nousi sitten Antti Kanervo. Kanervo upotti lyhyessä ajassa kolme kovaa kolmosta pussiin, mikä käänsi lopulta ottelun.


Kuvaavaa Suomen ilotulitukselle oli, että Suomi voitti kolmannen ja neljännen jakson taitteessa viiden minuutin jakson peräti 18–4!

Suomi porskutti päätösneljänneksen puolivälissä jo 10 pisteen johdossa, mutta peli piti panna vielä kertaalleen jännäksi. Latvia nousi vielä pisteen päähän (74–73), mutta Suomi sai oikaistua viimeisen heikon jakson juuri ajoissa.

Suomen ykköstykit ottelussa olivat Wilson (19 pistettä) ja Kanervo (17 pinnaa). Latvian selvästi paras oli kokenut Martins Meiers 17 pisteellään.

Latviaa vastaan ensimmäisen miesten maaottelunsa pelasivat 18-vuotiaat Ricky Waxlax ja Ville Tahvanainen, 21-vuotias Henri Kantonen ja jo 29-vuotias Matias Ojala.

Debytanteista pistetilin saivat auki Ojala ja Waxlax. Ojala teki 4 pinnaa ja Waxlax 2.


Suomen valmistavat maaottelut jatkuvat ensi viikon keskiviikkona, jolloin vastassa on astetta kovempi Liettua. Siihen otteluun Suomen pitäisi saada mukaan jo suurin osa nyt poissa olleista Euroopan sarjoissa palloilevista.

Tasan viikon päästä Suomi kohtaa MM-karsintakenraalissaan Latvian uudelleen, nyt Riiassa. Sen jälkeen ovatkin edessä tärkeä MM-karsintaottelut: ensin pakkovoittopeli Bosniaa vastaan Espoossa 13. syyskuuta ja kolme päivää myöhemmin vierasottelu Ranskaa vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt