Koripallo

Jussi Salonojan areenassa Espoossa kosteusongelmia – Susijengin pelit vaarassa? ”Ei tarvitse spekuloida”

Julkaistu:

koripallo
Susijengin perjantainen maaottelu Latviaa vastaan pelataan suunnitellusti, vakuuttavat Metro Areenan toimitusjohtaja ja koripalloliiton tapahtumavastaava.
Espoosta kantautui lauantaina huolestuttavalta kuulostavia uutisia. Metro-areenalla pelattuja Tallink-koripalloturnauksen otteluita jouduttiin siirtämään, kun kenttä oli liian liukas.

Parketti kostui lauantain vastaisen yön rankkasateen jälkeen, kun hallin ilmankosteus nousi liialliseksi ilmastoinnin oltua liian pienellä.

Miesten koripallomaajoukkueen syksyn ensimmäinen maaottelu pelataan Susijengin uudessa kotihallissa perjantaina. Harjoitusottelussa vastassa on Latvia.

Lue lisää: Susijengin maaottelut vaarassa? Jussi Salonojan omistama Metro-areena pelikelvottomassa kunnossa turvallisuussyistä

Jussi Salonojan omistaman Metro-areenan toimitusjohtaja Katariina Järveläinen kertoo, ettei vaaraa Susijengin otteluiden peruuntumisesta ole.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Riskit ennaltaehkäistään niin, ettei sellaista vaaraa ole, Järveläinen lupaa.

– Ollaan tehty toimenpiteitä, ja olemme Koripalloliiton kanssa luottavaisia, että ne auttavat.

Tehtyjä toimenpiteitä Järveläinen ei suostu yksilöimään. Hän sanoo, että vaihtoehtoja mahdollisen kosteuden estämiseen on useita.

Myös Koripalloliiton tapahtuma- ja elämysvastaava Mika Mäkelä vakuuttaa, ettei perjantain ottelu ole vaarassa. Hänen mukaansa Susijengi pääsee harjoittelemaan hallissa torstaina alkuperäisen suunnitelman mukaan.

– Käsityksemme mukaan olosuhteet saatiin hallintaan jo viikonlopun aikana, Mäkelä kertoo.

Varasuunnitelman tekemiselle ei ole Mäkelän mukaan tarvetta.

– Pelipaikan muuttamisella ei tarvitse edes spekuloida, Mäkelä vakuuttaa.

Susijengi kohtaa Latvian lisäksi Liettuan ensi viikon keskiviikkona Espoossa. MM-karsintaottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan pelataan hallissa torstaina 13. syyskuuta.

– Sanoisin, että tulevat pelit eivät ole millään tavalla vaarassa, Mäkelä vakuuttaa.

Vanhentunut jääneristys haittana

Tapiolassa sijaitsevassa hallissa on pelattu koripalloa vuosia. Viimeiset kaksi kautta hallin koripallokäytöstä on vastannut Espoo United, joka kuitenkin asetettiin toukokuun alussa konkurssiin.

Susijengi pelasi edellisen kerran Espoossa elokuun lopussa 2016, kun se kohtasi maaottelussa Ruotsin.

Lauantain kaltaiset ilmastointiongelmat eivät ole ainoa sudenkuoppa koripalloilijoille Espoossa. Hallin jääneristys on Mäkelän mukaan vanhentunut.

– Sitä (jääneristystä) ei tietenkään saada perjantaiksi uusittua. Senkin osalta on ryhdytty toimenpiteisiin, että lauantain kaltaiset tapahtumat eivät toistu.

Järveläinen myöntää, että areenan jäänpeittolevyt ovat vanhoja. Samoja levyjä on käytetty parketin alla hallin historian alusta asti. Silloinen LänsiAuto-areena valmistui vuonna 1999.

Järveläinen kertoo, että uusia jääneristyslevyjä ollaan pian tilaamassa Yhdysvalloista. Toimitusaika on noin puoli vuotta.

Liitossa tiedettiin hallin ongelmakohdista, kun uusi sopimus tänä kesänä solmittiin.

– Emme tietenkään sokkona ole tulleet uuteen olosuhteeseen. Meillä on ollut tiedossa se, että jääneristys on vanhentunut. Se ei ole tullut yllätyksenä.

Susijengin tulevat ottelut

Maaottelut:

31.8. Suomi–Latvia, Espoo

5.9. Suomi–Liettua, Espoo

MM-karsinnat:

13.9. Suomi–Bosnia-Hertsegovina, Espoo

16.9. Ranska– Suomi

30.11. Suomi–Venäjä, Espoo

3.12. Bosnia-Hertsegovina– Suomi

21.2. Suomi–Ranska, Espoo

24.2. Venäjä– Suomi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt